30. kesäkuuta 2018

Klassinen suklaamousse

Olen rakastanut suklaamoussea lapsuudesta lähtien - oi niitä övereitä ruotsinlaivojen buffetkeikkoja! Tämä suklaamousse noudattelee klassista ranskalaista kaloripommilinjaa ja maun kruunaa ripaus merisuolaa. Ohje on pieniä prosessimuutoksia lukuunottamatta Kotivinkki-lehdestä.



Suklaamousse
200 g tummaa suklaata
50 g voita
2 kananmunaa
1 dl valkoista sokeria
2 dl kuohukermaa
merisuolaa

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa ja jäähdytä seos.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vatkaa myös kerma vaahdoksi.

Vatkaa keltuaiset jäähtyneen suklaasulan joukkoon. Lisää sekaan ripaus suolaa.

Nostele valkuais- ja kermavaahdot suklaaseoksen joukkoon varovasti nuolijalla reunoja myöden sekoitellen.

Jaa mousse annoskuppeihin (teimme 5 reilua annosta) ja anna jähmettyä jääkaapissa. Vuole moussen pinnalle suklaalastuja ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti