Karitsavartaat
600 g karitsan paahtopaistia
1,5 rkl kuivattua oreganoa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl merisuolaa
0,5 tl mustapippuria
Paloittele karitsan paahtopaistit reiluiksi paloiksi. Sekoita palojen joukkoon oregano, suola, pippuri ja oliiviöljy ja anna lihojen marinoitua viileässä vähintään pari tuntia. Paina lihan varrastikkuihin ja grillaa vartaita keskilämmöllä mediumiksi, tähän menee reilu viitisen minuuttia.
Kasvisvartaat
1 kesäkurpitsa
250 g keltaisia kirsikkatomaatteja
1 punainen paprika
2 rkl oliiviöljyä
1 tl merisuolaa
0,5 tl mustapippuria
Paloittele kasvikset ja pyörittele palat öljyssä, suolassa ja pippurissa. Tökkää kasvispalat varrastikkuihin ja grillaa vartaita keskilämmöllä kymmenisen minuuttia niin, että kasvikset saavat hyvän paistopinnan, mutta säilyvät napakoina.
Tahini-jogurttidippi
150 g kreikkalaista jogurttia
2 rkl tahinia
0,5 tl jeeraa
1 ruukku silolehtipersiljaa
0,5 ruukkua korianteria
1 rkl vastapuristettua sitruunamehua
0,5 tl merisuolaa
Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta täyteläiseksi kastikkeeksi.
Hummus
340 g säilöttyjä kikherneitä
0,5 dl vastapuristettua sitruunamehua
4 rkl vettä
3 rkl tahinia
1 valkosipulinkynsi
1 tl jeeraa
2 rkl oliiviöljyä
0,5 tl merisuolaa
Huuhdo ja valuta kikherneet. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta sileäksi tahnaksi.
Pannuleivät
250 g spelttijauhoja
60 g oliiviöljyä
100 g vettä
5 g merisuolaa
Sekoita kaikki aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kolmeen osaan ja pyöräytä palloiksi. Anna taikinapallojen levätä huoneenlämmössä vartin verran. Kaulitse pallot ohuiksi levyiksi ja paista ne nopeasti rapeapintaisiksi leipäsiksi kuivalla, kuumalla paistinpannulla tai grillin paistolevyllä.
Toteutettu yhteistyössä Familian kanssa. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti