13. syyskuuta 2018

Yksivuotiaan smoothiekakku

Pakko se on myöntää, blogi on jäänyt ihan heitteille. Ne kuuluisat ruuhkavuodet taisivat tulla ja iskeä takavasemmalta. Kuukauden sisään on mahtunut muutto Espoosta Kirkkonummelle omakotitaloon, minun siirtymiseni perhevapaalta uuteen työpaikkaan, Pikkukokin siirtyminen uuteen päiväkotiin sekä pikkusiskonsa päiväkotitaipaleen aloitus. Ja tietysti yksivuotissynttärit!

Synttäreillä tarjoiltiin synttärisankarillekin sopivaa sokeritonta smoothiekakkua, kaura-kookospalloja ja luumupiirakkaa. Kuten isoveljensäkin, neiti ahmi ensimmäisissä juhlissaan kolme palaa kakkua. Pieni ahmatti on muutenkin ollut aivan onnessaan, kun omat vauvanruoat ovat taaksejäänyttä elämää ja koko perhe syö samaa ruokaa. Neiti on vedellyt tyytyväisenä maiskutellen niin vorschmackia, canneloneja, tacoja kuin hernekeittoakin. Toivottavasti ennakkoluuloton asenne on yhtä säilyvää sorttia kuin Pikkukokilla!

Trooppinen smoothiekakku (⌀ 26 cm irtopohjavuokaan)
keksipohja:
200 g digestive-keksejä
90 g voita
1 tl ceyloninkanelijauhetta

smoothietäyte:
2 banaania
2 mangoa
500 g aprikooseja
4 appelsiinia
10 liivatelehteä
400 g turkkilaista jogurttia

koristeluun:
marjoja ja hedelmiä

Murskaa keksit karkeaksi rouheeksi ja sekoita joukkoon kaneli. Sulaa rasva ja sekoita keksimurujen sekaan. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele vuoka esim. mauttomalla viinirypäleensiemenöljyllä. Taputtele muruseos tiiviiksi vuoan pohjalle ja siirrä viileään odottamaan.

Soseuta banaanit, mangot, aprikoosit ja 3 appelsiinia sileäksi blenderissä. Purista 1 appelsiinista mehu, kuumenna se ja lisää joukkoon liotetut liivatelehdet. Lisää hedelmäsoseen joukkoon turkkilainen jogurtti ja sekoita tasaiseksi. Kaada lopuksi liivate-appelsiinimehu ohuena nauhana smoothien joukkoon samalla matalilla kierroksilla sekoittaen. Kaada seos keksipohjan päälle ja siirrä kakku viileään jähmettymään.

Koristele kakku marjoilla ja hedelmillä.

2 kommenttia:

  1. Ihanan raikas kakku:) Onnea uudelle kodille, työlle ,ja myös päivänsankarille:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos, kiitos ja kiitos meiltä kaikilta! :)

      Poista