Kun aika on kortilla, mutta leipomisesta ei halua tinkiä, kuvaan astuu ulkomuistista syntyvä helppoakin helpompi piirakkataikina. Tällä reseptillä on viime viikkoina tullut pyöräytettyä useampikin mehevä omena- ja luumupiirakka. Helppoa ja superhyvää!
Maailman helpoin omenapiirakka
1 dl rypsiöljyä
250 g rahkajogurttia (tai jogurttia, kermaa tms. maitotuotetta)
1 kananmuna
2,25 dl valkoista sokeria
4 dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 ml vaniljajauhetta
4 kotimaista omenaa (tai kymmenisen luumua)
1 tl ceyloninkanelia
Sekoita öljy, rahkajogurtti, muna ja sokeri keskenään tasaiseksi seokseksi. Mittaa seoksen päälle jauhot ja nypi niiden joukkoon leivinjauhe ja vaniljajauhe. Sekoita tasaiseksi.
Öljyä piirakkavuoka ja levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi. Lohko omenat ja levitä taikinan päälle. Ripottele pinnale kanelia.
Paista omenapiirakkaa 175-asteisessa kiertoilmauunissa 30 minuutin ajan, tai kunnes taikinaa ei enää tartu kokeilutikkuun.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti