16. lokakuuta 2018

Rapea ja tahmea maapähkinävoitofu

Tofu sai pitkään jäädä marketin hyllylle, mutta sitten opimme prässäämään siitä ylimääräiset nesteet pois ja paistamaan kuutiot kunnolla rapeiksi ja maukkaiksi. Sen jälkeen tofureseptejä on tullut vilkuiltua ihan uudella silmällä ja esimerkiksi tämä Ruoka-alkemisti-blogin vastustamaton maapähkinävoitofuresepti päätyi heti kokeiltavien herkkujen listalle. Rapeaa, tahmeaa ja tajuttoman koukuttavaa!

Maapähkinävoitofu
270 g maustamatonta tofua
2 rkl maissitärkkelystä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl kiinalaista vaaleaa soijakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl vaahterasiirappia
3 rkl maapähkinävoita

Kääri tofupalan ympärille muutama pala talouspaperia ja präässää palasesta ylimääräinen neste pois esim. paistinpannua painona hyödyntäen. Leikkaa tofu kuutioiksi ja pyörittele maissitärkkelyksessä. Frittaa tofu rapeaksi ja ruskistuneeksi reilussa öljyssä paistinpannulla. Nosta kuutiot talouspaperin päälle kuivumaan ja pyyhi pannulta ylimääräinen rasva pois. Lisää sitten kuutiot takaisin pannulle.

Sekoita soijakastikkeesta, viinietikasta, siirapista ja pähkinävoista tasainen kastike esim. vispilällä. Kaada marinadi tofukuutioiden päälle ja sekoita hyvin. Lämmitä ja tarjoile esim. nuudelien ja kasvisten kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti