Tahinilla maustettu kurkkukeitto taipuu säistä ja fiiliksestä riippuen raikkaaksi viilentäjäksi tai mausteiseksi lämmittäjäksi. Mitä mainiointa arkiruokaa!
Resepti löytyi GRV 7/18 -lehdestä.
Kurkku-tahinikeitto
8 avomaankurkkua
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 ruukku tilliä
1 ruukku korianteria
5 dl kasvislientä
2 dl kasvikermaa
1 dl vaaleaa tahinia
1 tl ras el hanout -maustetta
0,5 tl chilihiutaleita
0,5 sitruunan mehu
0,5 tl merisuolaa
0,5 tl valkoista sokeria
pannukikherneet:
230 g säilyke-kikherneitä
2 rkl oliiviöljyä
1 tl jeeransiemeniä
0,25 tl kurkumaa
0,5 tl merisuolaa
Valmista aluksi kikherneet. Paahda herneitä öljyssä mausteiden kanssa pannulla, kunnes ne rapeutuvat. Siirrä syrjään odottamaan.
Kuutioi kurkut, hienonna sipulit, valkosipulit ja yrtit. Kiehauta kasvisliemi ja keitä sipuleita ja valkosipuleita parin minuutin verran. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon kurkut ja yrtit.
Lisää kattilaan kerma, tahini, ras el hanout ja chilihiutaleet. Soseuta keitto silkinsileäksi tehoblenderillä. Mausta sitruunamehulla, sokerilla ja suolalla.
Keiton voi tarjoilla kuumana tai jääkylmänä. LIsää annosten päälle paahdettuja kikherneitä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti