29. lokakuuta 2018

Täytetty kurpitsa


Pimenevä syksy on kurpitsojen juhla-aikaa, joten tämä resepti kannattaa ottaa ehdottomasti testiin! Törmäsimme viikonloppuna kaupassa talvihokkaidoon, joka oli meille entuudestaan tuntematon - tartuimme siis oitis mahdollisuuteen maistaa tätäkin herkkua. Neljän ja puolen kilon kurpitsasta tämä nelihenkinen perhe söi kaksi päivää erittäin hyvin.

Tämä täyte kurpitsassa oli niin maukas, että tätä täytyy ehdottomasti kokeilla myöhemminkin hieman erilaisella variaatiolla ja vaikkapa toisenlaisella kurpitsallakin. Ehdottomasti jatkoon.

Täytetty kurpitsa
1 talvihokkaidokurpitsa (noin 4,5 kg)
2 keltasipulia
200 g mustakaalia
500 g raakamakkaroita
4 fermentoitua valkosipulin kynttä
2 omenaa
200 g kuivahtanutta vaaleaa leipää
150 g gruyere-juustoa
1 puntti persiljaa
2 dl kuohukermaa
1 tl muskottipähkinää
suolaa
mustapippuria

Pese kurpitsa, leikkaa siitä hattu pois ja lusikoi pehmeä sisus siemenineen roskiin. Suolaa ja pippuroi kurpitsa sisältä reilusti. Laita uuni lämpiämään tasalämmölle 175 asteeseen.

Silppua sipulit ja kuullota niitä pannulla vähintään 10 minuuttia. Silppua sillä välin mustakaalin lehdet (varsia ei käytetä). Nosta sipulit isoon kulhoon, paistele mustakaalia sipulien jälkeen pannussa viitisen minuuttia. Nosta mustakaalit sipulien kanssa samaan kulhoon. Pursota tämän jälkeen raakamakkarat kuorestaan pannulle ja ruskista. Nostele ruskistetut makkarat muiden ainesten kanssa samaan kulhoon. Kuutioi kulhoon myös leipä ja gruyere sekä silppua perään myös persilja. Raasta päälle reilusti muskottipähkinää, mausta suolalla sekä mustapippurilla ja sekoita kulhon ainekset keskenään.

Nostele kulhon täyte kurpitsan sisään ja kaada kerma sekaan. Laita kurpitsalle hattu päälle. Nosta koko komeus leivinpaperin päälle uunipellille ja laita uuniin. Paista noin 2 tuntia tai kunnes kurpitsa on kypsä ja pehmeä.

Nosta uunista ja anna tekeytyä hetki. Leikkaa siivuiksi, nostele lautaselle ja lusikoi kastiketta päälle.





4 kommenttia:

  1. Hauska uusi tapa minulle valmistaa kurpitsaa. Ja näyttäväkin vielä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helppo, näyttävä ja herkullinen - lapsiperhe kiittää :)

      Poista
  2. Taidanpa kokeilla tätä ohjetta ens kerralla, kun ryhdyn kurpitsaa täytteleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Ihastelinkin aiemmin tänään instassa kaunista kurpitsakuvaasi :D

      Poista