10. marraskuuta 2018

Bobotie

Niin mikä? No tietysti etelä-afrikkalaista lohturuokaa parhaimmillaan! Vähän kuin kotoinen makaronilaatikko, mutta ilman makaronia. Tähän vuokaruokaan jää koukkuun.

Googlailun perusteella Glorian ruoka ja viini -lehdestä 7/18 löytynyt resepti ei ole ihan autenttinen, mutta ei anneta sen häiritä. Ei muuta kuin bobotieta puputtamaan!

Bobotie
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl voita
1 rkl korianterinsiemeniä
1 tl maustepippureita
2 tl currya
1 tl kurkumaa
1,5 tl merisuolaa
1 rkl valkoista sokeria
2 keltasipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 kg karitsan jauhelihaa
4 palaa vaaleaa vehnäpaahtoleipää
3 dl täysmaitoa
1 dl mangochutneyta
1 dl sultanarusinoita
2 kananmunaa

pinnalle:
laakerinlehtiä
1 dl mantelilastuja

tarjoiluun:
1 dl mangochutneyta

Kuumenna pannulla 1 rkl öljyä ja 1 rkl voita. Murskaa korianterinsiemenet ja maustepippurit morttelissa. Paista mausteita parin minuutin ajan, varo polttamasta. Lisää joukkoon suola ja sokeri ja siirrä syrjään odottamaan.

Hienonna keltasipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä viitisen minuuttia 1 rkl öljyssä ja 1 rkl voissa. Lisää joukkoon etikka ja paahdettu mausteseos. Siirrä syrjään odottamaan.

Ruskista jauheliha pienissä erissä lopussa voissa ja öljyssä. Lisää joukkoon sipuliseos.

Leikkaa leivästä reunat pois ja turvota paloja maidossa kymmenisen minuuttia. Puristele leivät kuiviksi ja säästä maito. Palastele leivät jauhelihapaistoksen joukkoon. Lisää chutney ja rusinat ja levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Vatkaa kananmunat säästetyn maidon sekaan ja kaada jauhelihapaistoksen päälle. Ripottele pinnalle laakerinlehdet ja mantelilastut.

Paista bobotieta 180-asteisessa uunissa 35 minuuttia ja tarjoile mangochutneyn kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti