12. marraskuuta 2018

Rapeansitkeät Daim-keksit

Lisää suklaata marraskuuhun! Tämä resepti on helppo toteuttaa ja lopputulos on ainakin omaan makuuni ihan vastustamattoman herkullinen. Sopivasti sitkeät ja samalla rapeat keksit ovat tuhtia tavaraa. Nappasin ohjeen Suklaapossu-blogista, jossa keksejä oli samoista ainesosista syntynyt 70 kpl. Meillä noita taisi tulla ehkä 20 kpl - pitääkö olla huolissaan?

Daim-suklaakeksit (40 x 30 cm vuokaan)
pohja:
100 g voita
1 dl fariinisokeria
1 ml vaniljajauhetta
0,5 dl tummaa siirappia
4,5 dl isoja kaurahiutaleita
0,75 dl erikoisvehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

päällinen:
400 g (2 kpl) Maraboun Daim-suklaalevyä

Sulata voi ja sekoita joukkoon fariinisokeri, vaniljajauhe ja siirappi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sitten voiseoksen joukkoon. Levitä taikina esim. kostutetuilla sormilla auttaen ohueksi kerrokseksi uunipellille. Aukkoja saa jäädä, sillä taikina turpoaa paistuessaan. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuutin ajan, kunnes pinta saa vähän väriä.

Sulata suklaa pohjan paistuessa ja levitä suklaasula kuuman pohjalevyn päälle. Leikkaa levy paloiksi heti, sillä jäähtyessään kovettuva pohja lohkeilee leikatessa.

Jäähdytä keksit rauhassa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti