Marraskuussa on syytä ottaa käyttöön astetta kovemmat keinot kaamosmasennuksen torjuntaan. Suklaalla ei koskaan voi mennä pieleen ja pienellä ruisjauho-twistillä perinteiseen suklaakakkuun saa mukavan maltaisen vivahteen. Reseptistä on kiittäminen kekseliästä Perinneruokaa PRKL-blogia. Oispa lisää...
Rukiinen suklaakakku
taikina:
200 g taloussuklaata
200 g voita
4 kananmunaa
2 dl valkoista sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
2 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
kuorrutus:
150 g taloussuklaata
1 dl kuohukermaa
1 rkl voita
1,5 tl ceyloninkanelia
Sulata voi ja pilko suklaa joukkoon. Anna suklaapalojen sulaa ja sekoita tasaiseksi.
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita voi-suklaasula vaahtoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne varovasti sekoitellen taikinaan.
Levitä taikina voideltuun ja ruisjauhotettuun irtopohjavuokaan.00
Paista kakkua 175-asteisen uunin keskitasolla 45 minuuttia.
Valmista kuorrute. Sulata voi ja sekoita joukkoon kaneli ja kerma. Kuumenna uudelleen ja pilko suklaa seokseen. Anna suklaan sulaa ja sekoita kuorrute tasaiseksi. Levitä kuorrute kakun päälle.
Näyttääpä hyvältä. Ruisjauho kakussa on kiinnostava ajatus, laitan ohjeen talteen kokeilua varten. :)
VastaaPoistaEhdottomasti kokeilun arvoinen juttu! Luulin, että olisi vaikuttanut enemmänkin lopputulokseen, mutta rakenne oli kivan kuohkea ja maussa vain pieni rukiinen vivahde :)
Poista