31. joulukuuta 2018

Taatelikakku goes taatelibrownies

Ihan liian usein kahvipöydissä tulee vastaan taatelikakku, joka nimensä mukaisesti on todellakin kuivakakku. Yksi ratkaisu on leipoa ihania pieniä valkosuklaa-taatelikuppikakkuja. Tänä vuonna teki mieli kokeilla vielä jotain vähän erilaista, joten päädyimme Pikkukokin kanssa pyöräyttämään blenderillä taatelibrownies-taikinan. Tällä reseptillä joulupöytään syntyy takuulla kostea ja mehevä taateliherkku!

Taatelibrownies
400 g tuoreita taateleita (poista kivet)
200 g voita
1,5 dl vettä
2 dl ruskeaa ruokosokeria
1 dl kuohukermaa
3 kananmunaa
4,5 dl erikoisvehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasiojauhetta

Mittaa kivettömät taatelit, voi, vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna seos ja anna sen kiehua miedolla lämmöllä 10 minuutin ajan. Jäähdytä seosta hetken, kaada se sitten tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi.

Vatkaa taikinan sekaan ensin kerma, sitten kananmunat ja lopuksi jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Surauta tasaiseksi.

Kaada taikina ja paista levyä 160-asteisessa kiertoilmauunissa noin 30 minuuttia. Brownieslevy saa jäädä reilusti kosteaksi keskeltä. Jäähdytä, leikkaa neliöiksi ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti