25. tammikuuta 2019

Aprikoosinen ja sitruunainen munakoiso-tagine

Tämä ruokaisa, vegaaninen tagine on ehkä parasta, mitä munakoisoista voi talviaikaan tehdä. Kokeile vaikka!

Mukavan mausteinen resepti löytyi BBC GoodFood -sivustolta.

Munakoiso-tagine
4 munakoisoa
4 keltasipulia
3 rkl inkivääriä raastettuna
1 rkl ras el hanout -mausteseosta
2 rkl savupaprikajauhetta
5 dl kasvislientä
hyppysellinen sahraminluotteja
240 g kuivattuja aprikooseja
4 säilöttyä sitruunaa
400 g säilöttyjä tomaatteja (San Marzanot ovat parhaita)
2 rkl hunajaa
1 sitruunan mehu
oliiviöljyä paistamiseen
merisuolaa
mustapippuria

yrttiseos:
1 ruukku lehtipersiljaa
1 ruukku
2 sitruunan kuoriraaste
2 rkl vaaleita seesaminsiemeniä

kaveriksi:
kreikkalaista jogurttia (vegaaniversioon kasviperäistä)
bulguria

Kuutioi munakoisot isoiksi paloiksi ja ruskista ne pienissä erissä oliiviöljyssä kuumalla pannulla. Siirrä odottamaan.

Kuullota silputtua sipulia ja raastettua inkivääriä viitisen minuuttia oliiviöljyssä suurehkossa padassa. Lisää joukkoon ras el hanout ja savupaprika ja jatka kuullottamista vielä pari minuuttia. Kaada joukkoon kasvisliemi ja lisää mukaan sahrami ja puolitetut aprikoosit. Hienonna säilöttyjen sitruunoiden kuoret sekä kahden sitruunan hedelmäliha ja lisää pataan. Lisää vielä tomaattimurska, hunaja ja sitruunamehu (raasta keltainen kuoriosa ensin talteen yrttiseosta varten). Sekoita, kiehauta ja lisää sitten joukkoon munakoisot. Sulje pata kannella ja anna taginen hautua puolen tunnin ajan. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.

Hienonna yrtit, paahda seesaminsiemenet tuoksuviksi kuivalla kuumalla pannulla ja raasta toisestakin sitruunasta keltainen kuoriosa. Sekoita ainekset keskenään ja ripottele annosten pinnalle yhdessä jogurtin kanssa. Tagine maistuu mainiosti vaikkapa bulgurin seurana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti