13. tammikuuta 2019

Belgialaiset vohvelit hapanjuurella

Pikkukokki ei ollut uskoa silmiään, kun sunnuntaiaamun Ryhmä Hau -jakson aikana aamupalapöytään oli ilmestynyt tavanomaisen smoothien ja leivän sijaan iso pino belgialaisia vohveleita sekä mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Hapanjuuri tekee vohveleista ihan uskomattoman ilmavia ja maukkaita, tätä reseptiä kannattaa kokeilla!

Ohje on peräisin Cultures for Health -sivustolta. Koska meillä sattui löytymään cup-mitta, en jaksanut kääntää esitaikinan mittoja grammoiksi. Hapanjuuren mittaaminen tilavuusmitalla on melko summittaista. Näihin vohveleihin käytin kaksi ruokintakierrosta läpikäynyttä hyvinkin aktiivista vehnäjuurta, joka oli mittaan mennessään moussemaista. Todennäköisesti vohvelit onnistuisivat lähes yhtä lailla hyvin suoraan levosta otetullakin juurella, kun esitaikina saa kuitenkin tekeytyä yön yli. Happamuutta lepojuuren käyttäminen saattaisi kuitenkin vähän lisätä.

Belgialaiset hapanjuurivohvelit (15 kpl)
esitaikina:
2,4 dl (1 US cup) vaaleaa hapanjuurta
2,4 dl (1 US cup) vettä
3,5 dl (1,5 US cups) erikoisvehnäjauhoja

vaihe 2:
75 g voita
2 rkl hunajaa
2 kananmunaa
0,75 tl merisuolaa
1 ml vaniljajauhetta
0,5 tl ruokasoodaa

Sekoita hapanjuuren joukkoon vesi ja jauhot. Peitä astia ja anna seoksen tekeytyä vähintään 12 tuntia.

Sulata voi ja sekoita joukkoon hunaja. Lisää voi-hunajaseos, kananmunat, suola, vanilja ja ruokasooda esitaikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Paista vohvelit vohveliraudalla ja tarjoile esimerkiksi mansikkahillon ja kermavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti