Vuonna 2018 teimme vain yhden kunnon ulkomaanreissun (Tallinnaa ei lasketa). Lensimme Saksan Stuttgartiin, nappasimme vuokra-auton alle ja ajelimme ympäri Baden-Wurttembergiä, tutustuen Badenin viinialueeseen ja Schwarzwaldin tunnelmallisiin pikkukyliin. Vietimme muutaman päivän myös Schaffhausenissa Sveitsin puolella. Kuvaavaa on, ettei ikimuistoisesta reissusta taida löytyä täältä blogin puolelta sanaakaan... Kesän Tallinnan reissusta blogiteksti on sentään luonnosteltu, siitä puuttuvat enää kuvat. Jos sitä ennen ensi kesää saisi aikaiseksi. Noihin matkajuttuihin on kuitenkin kiva palata, kun itse tai joku tuttu suuntaa taas samoille seuduille.
Kuluneen vuoden ravintolakokemusten yksinoikeutettu ykkönen on tietysti pitkän kaavan illallinen ihanassa Kotkan Vausti-ravintolassa. Hats off to Heikki & the guys! Tammikuussa pääsimme hyödyntämään myös työkavereilta äitiysvapaalleläksiäislahjaksi saadun lahjakortin ravintola Demoon. Upeita makuja!
Ehdittiin sitä harrastaakin. Hapanjuurella leivottiin suht säännöllisesti niin vaaleaa kuin ruisleipääkin. Viinikiinnostus kasvoi astetta vakavammalle harrastustasolle ja kotoa löytyy nykyään WineQueenin viinikaappi. Ruoanlaitto on ollut yhtä keskeisellä sijalla elämässä kuin aiemminkin, siitä bloggaaminen on vain jäänyt paljon vähemmälle. Ehkä sekin tästä uuden vuoden myötä korjaantuu, motivaation puutteesta kun ei kuitenkaan ole kyse. Molemmat lapset ovat onneksi kaikkiruokaisia kulinaristeja ja viihtyvät keittiössä, joten edellytykset ovat olemassa. Nelivuotias Pikkukokki myös valokuvaa mielellään ja roikkuisi loputtomiin Instagramissa ruokakuvia tutkailemassa (erityisesti kakut kiinnostavat).
Olemme vuodenvaihteessa yleensä käyneet läpi blogiin vuoden aikana julkaisemamme jutut ja valinneet kunkin kuukauden suosikkiannoksemme. Näitä vuosikatsauksia voi tutkailla täältä:
Tänä vuonna tehtävä oli yhtä aikaa helppo ja vaikea, sillä esimerkiksi syyskuussa emme olleet saaneet naputeltua blogiin kuin yhden postauksen. Tässä vuoden kohokohtia, joiden myötä kiitämme teitä kaikkia juttujamme lukeneita ja toivotamme antoisaa uutta vuotta 2019!
Tammikuu: Taroccorisottoa ja jänistä
Helmikuu: Speltti-hapanjuurileipä
Maaliskuu: Cajun-jambalaya
Huhtikuu: Mätipasta
Toukokuu: Seepiavartaita ja vihreää couscousta
Kesäkuu: Kurkkurisottoa ja savusiikaa
Heinäkuu: Karitsavartaita, dippejä ja pannuleipää
Syyskuu: Yksivuotiaan smoothiekakku
Lokakuu: Täytetty kurpitsa
Marraskuu: Maailman paras Tortilla Española
Joulukuu: Rösti-cocktailpalat
Nuo teidän leivät.... Oikein hyvää alkanutta vuotta täältä Tel Avivista.
VastaaPoistaKiitos ja sitä samaa sinulle sinne lämpimään!
Poista