14. tammikuuta 2019

Lomavinkkejä lapsiperheelle Tallinnaan

Asunnon myynti ja osto, muuttorumba, töihinpaluu ja lapsiperhearki viivästyttivät tämän(kin) jutun julkaisemista puolella vuodella, mutta naputtelin juhannuksena tehdyltä Tallinnan matkalta tarttuneita hajanaisia vinkkejä ylös sen verran kuin muistin. Kännykkäkin on matkan varrella vaihtunut ja löysin vain ihan sattumanvaraiset neljä instakuvaa, niillä mennään siis.

Vietimme juhannuksena peräti 4 yötä Tallinnassa, tosi mukavassa Airbnb-perheasunnossa Kalamajan Jahu-kadulla. Toisin kuin Suomessa, Virossa juhannusta ei siirretä viikonloppuna juhlittavaksi. Saimme siis hieman hullunkurisesti viettää juhannusaattoa ensin kotona ja seuraavana iltana uudelleen Tallinnassa.

Niin, juhannus on tosiaan ihan virallinen juhlapyhä. Vaan eipä tullut silti mieleenkään, että pahimpia turistirysiä lukuunottamatta lähes kaikki ravintolat olisi suljettu koko pitkän viikonlopun. Reissun ravintola- ja kahvilavalinnoissa tuli siis käytettyä hieman tavallista enemmän luovuutta.


Emme lomilla yleensä juurikaan harrasta museoissa käymistä, mutta tällä reissulla päädyimme käymään sekä Lentosatamassa että Energian oivalluskeskuksessa. Lentosatama oli erittäin vaikuttava näky ja siellä viihtyivät hyvin niin aikuiset, nelivuotias kuin konttaava vauvakin (miten nopeaan aika kuluukaan, nyt tuo tyttö on jo rasavilli taapero). Energian oivalluskeskus on huomattavasti Lentosatamaa vaatimattomampi anniltaan, mutta salamanäytös oli hieno ja Pikkukokki oli innoissaan päästyään pitkät kiharat hiukset pystyyn nostattavaan, staattista sähköä hyödyntävään esitykseen mukaan.


Satamaan uudelle Poordi-kadulle avannut japanilaisravintola Washoku Story oli ehdottomasti vierailun arvoinen paikka. Ne ramenit, wow! Ravintola Tartar valikoitui piiiiitkän kävelyn jälkeen yhdeksi iltaravintoloista ja yllätti positiivisesti - mainioita annoksia! Lapsetkin jaksoivat hienosti kolmen ruokalajin menun läpi ja naurua riitti.

Juomakauppa Sip oli tietysti pakollinen pit stop Telliskivessä, ja mukaan tarttui rattaiden alakorillinen tuliaisjuomia. Koska auto jäi parkkiin Helsinkiin, loput tuliaiset ostimme laivan tax freesta. Telliskivessä istuksimme myös vanhoista junavaunuista kasatun Peatus-ravintolan terassilla nauttimassa kuumasta auringosta ja kylmistä juomista.

Telliskivi-Kalamajan alueella todella monet paikat olivat kiinni, mutta La Muu -jäätelöbaari oli onneksi avoinna. Makeita herkkuja nautittiin myös hapanjuurileivontaan erikoistuneessa Röst-kahvilaleipomossa Rotermannissa. Suolaista pikkupalaa pysähdyimme syömään ravintola Pegasuksen naapuriin viinikaupan tilalle avanneeseen italialaiseen herkkupuotiin. 50 g iberico de bellotaa maksoi 16,65e.

Meille ihan uusi tuttavuus, ja aivan ehdottomasti suositeltava sellainen, oli Kalamajassa sijaitseva gourmet-hampurilaisravintola Uulits. Huippuburgereita! Erityispisteet siitä, että lapsille oli tarjolla samoja laadukkaita makuja minikoossa. Jättiannosten jälkeen pystyimme vain kierimään kaupan kautta pari Borjomipulloa kainalossa majapaikkaan horrostamaan.

Aamupalat söimme viihtyisässä Airbnb-kodissamme, mutta yhtenä aamuna Kalamajan hipsterikahvila Levier Cakery sattui olemaan avoinna ja pääsimme maistamaan kehuttuja suolaisia piirakoita ja macaron-leivoksia.

Ei hassumpi reissu, mutta ehkä juhannusta kannattaa kuitenkin viettää jossain muualla :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti