20. tammikuuta 2019

Viskiglaseerattua lohta


Arkistojen kätköistä löytyi tällainenkin herkku, viskiglaaseerattua lohta kermamuhennetulla lehtikaalilla ja kesäkurpitsalla. Resepti lienee jostain vuoden takaa, ja jäänyt julkaisematta, mutta onneksi koskaan ei ole liian myöhäistä.

Resepti on muunnelma tästä.

Viskiglaseerattua lohta
3 rkl ruskeaa sokeria
3 rkl savuista mallasviskiä (käytin Lagavulinia)
2 rkl soijakastiketta
1 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl limetin mehua
3 valkosipulinkynttä
mustapippuria
noin 800 g lohifileitä
1 rkl seesaminsiemeniä

Sekoita keskenään sokeri, viski, soijakastike, inkivääri, limetin mehu ja murskatut valkosipulit. Laita trimmatut lohifileet isoon pakastinpussiin ja kaada marinadi sekaan. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunnin.

Kuumenna paistinpannu keskilämmölle ja nosta lohifileet paistumaan. Kaada marinadi kalojen sekaan ja kypsennä kalat haluttuun kypsyyteen (noin 50 astetta). Nostele kypsät kalat lisukkeiden kanssa lautaselle. Paahda kuivalla pannulla vielä seesaminsiemeniä annosten päälle ja nautiskele.

Lisukkeet
voita
200 g lehtikaalia
2 dl kuohukermaa
1 kesäkurpitsa
suolaa
mustapippuria

Kuullota lehtikaalia pannussa voissa viitisen minuuttia. Lorauta kerma perään ja hauduta 10-15 minuuttia. Mausta suolalla. Kuutioi kesäkurpitsa ja paista pannulla, mausta suolalla ja mustapippurilla.

2 kommenttia: