26. helmikuuta 2019

Täytetyt paprika-schnitzelit

Kuvan epämääräiset kasat ovat juusto-kinkkutäytteisiä, leivitettyjä paprikoita. Ja ihan törkeän hyviä sellaisia! Uskallan jopa väittää, että paljon parempia, kuin perinteiset tuhdit possu/nauta/kana gordon bleut, joiden alkuperä sijoittuu 1940-luvun Sveitsiin.

Resepti on monivaiheinen, muttei kuitenkaan liian työläs. Schnitzeleitä leivittäessä olimme varmoja, ettei epämääräisistä sotkukasoista voi tulla mitään koossapysyvää. Toisin kuitenkin kävi ja paprikaleikkeisiin paistui pannulla ihan mahtavan rapsakka kuori. Itse leivotusta hapanjuurileivästä jauhettu korppujauho antoi leikkeille vielä ihan erityisen makusäväyksen.

Nerokas resepti on ravintola Sicapellessä taivaallisen ihania annoksia loihtivan suomalais-italialaisen keittiömestari Simona Milazzon käsialaa. Milazzon Italiassa vietetyn lapsuusajan muistoista ammentava ohje löytyi Glorian Ruoka & Viini -lehdestä 2/2019. Neli- ja yksivuotiaamme nauttivat omat leikkeensä sellaisella ruokahalulla, että ohjeeseen tullaan meilläkin varmasti palaamaan vielä monesti uudelleen.

Paprika cordon bleu
4 isoa punaista paprikaa
4 isoa viipaletta juustoa
4 isoa viipaletta maalaiskinkkua
1 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoa
2 kananmunaa
1 dl korppujauhoa

Paahda kokonaisia paprikoita 250-asteisessa uunissa niitä välillä käännellen, kunnes niiden pionta on kunnolla mustunut. Jäähdytä paprikat muovipussissa ja irrota jäähtyneistä paprikoista varovasti kuoret ja siemenkota. Ujuta paprikoiden sisälle varovasti kinkku- ja juustosiivut.

Mittaa neljälle lautaselle maito, vehnäjauhot, kananmunat ja korppujauhot. Vatkaa kananmunien rakenne rikki haarukalla. Kasta paprikat ensin maitoon, sitten vehnäjauhoihin, sitten kananmunaan ja lopuksi korppujauhoihin. Siirrä leikkeet kylmään asettumaan 10 minuutiksi.

Paista paprikaschnizeleitä kuumalla pannulla reilussa oliiviöljyssä kummaltakin puolelta, kunnes niiden pinta on ruskistunut ja rapeutunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti