Ihanan makea ja maukas veriappelsiini on sesongissa vain kuukauden-pari, joten taroccojen ilmestyessä kauppaan meillä ostetaan niitä joka viikko vähintään pari säkillistä. Suurin osa päätyy joka-aamuisiin smoothieihin, mutta onpa niistä tehty esimerkiksi risottoakin. Tällä kertaa veriappelsiineilla maustettiin mehevä mannaryynipohjainen kermakakku.
Veriappelsiinia löytyy taikinasta niin kuoriraasteena kuin mehunakin, lisäksi pohja kostutetaan veriappelsiinisiirapilla. Tuhti kakku koristellaan vielä raikkailla veriappelsiiniviipaleilla. Toimii! Pohja on muunnelma Appelsiineja ja hunajaa -blogin herkullisesta mannakakusta.
Veriappelsiini-mannakakku
2 kananmunaa
2 dl valkoista sokeria
1 luomu-veriappelsiinin kuoriraaste
2 dl veriappelsiinimehua
1 dl hedelmäistä oliiviöljyä
1 ml vaniljajauhetta
0,5 tl jauhettua pomeranssia
0,5 dl mannaryynejä
2 dl ydinvehnäjauhoa
1,5 dl kookoshiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 ml merisuolaa
kostukesiirappi:
1,5 dl veriappelsiinimehua
1 dl vettä
2 dl valkoista sokeria
1 rosmariinin oksa
koristeluun:
2 dl vispikermaa
1 rkl valkoista sokeria
tippa punaista väriainetta
1 luomu-veriappelsiini
1 rosmariinin oksa
Vatkaa munat ja sokeri napakaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita varovasti joukkoon kuoriraaste, mehu ja öljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti taikinaan. Öljyä ja suorakaiteen mallinen vuoka ja jauhota se kookoshiutaleilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa 40 minuutin ajan tai kunnes taikinaa ei tartu kokeilutikkuun.
Keitä kakun paistuessa siirappi. Lisää ainekset kattilaan ja kiehuttele siirappia, kunnes se sakenee.
Ota kakku uunista, tee siihen reikiä kokeilutikulla ja kaada koko siirappiannos kakun päälle. Anna imeytyä rauhassa.
Kumoa jäähtynyt kakku tarjoiluastialle. Vispaa kerma ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon tippa punaista väriainetta. Levitä vaahto kakun pinnalle. Koristele kakku veriappelsiinin siivuilla ja rosmariinitupsuilla.
Tosi hyvää. Rosmariinistä tuli kiva maku kakkuun
VastaaPoistaKiitos, kiva kuulla! :)
PoistaVeriappelsiinit ovat kyllä ihania, juuri tänään tein niistä jotain. Nam:)
VastaaPoistaOi, pitää käydä kurkkimassa, löytyykö uutta testattavaa :)
Poista