11. heinäkuuta 2019

Ranskalaisklassikko kohtasi modernin hollantilaisen

Maasdam on Hollannissa vuonna 1984 markkinoille tuotu sveitsiläistyyppinen lempeä lehmänmaitojuusto. Alkujaan Emmentalin suosiota haastamaan kehitetty Maasdam on kilpakumppaniaan pehmeämpi ja maultaan mukavan makean pähkinäinen.

Kaikki tunnetusti paranee, kun siihen lisää aavistuksen savua, niin myös Maasdam. Herkkutilan on tuonut kauppoihin kevyesti savustetut Savu Maasdam-juustoviipaleet. Saimme Herkkutilalta niitä ja kermaisia Savu Gouda -viipaleita testattavaksi. Viipaleet maistuvat mainiolta sellaisenaan leivän päällä, mutta taipuvat mukavasti myös ruoanlaittoon.

Tässä reseptissä moderni kolmekymppinen juusto kohtaa ajattoman klassikon, ranskalaisen omeletin. Kun omeletin teon perusteet ovat hallussa, annokset pyöräyttää isommallekin porukalle hetkessä. Ahkeran lueskelun ja testailun perusteella onnistumisen avaimet ovat laadukkaassa pinnoitetussa paistinpannussa, miedossa paistolämpötilassa ja runsaassa voissa.

Omelettiin ei sotketa kermaa, maitoa tai vettä, pelkät tuoreet ja laadukkaat kananmunat (3 kpl per annos) sekä ripaus merisuolaa ja mustapippuria riittävät. Savujuustoviipaleet sulavat omelettirullan välissä vastustamattomiksi - tätä herkkua kannattaa kokeilla!Savu Maasdam -omeletti
3 kananmunaa
merisuolaa
mustapippuria
voita
Herkkutilan Savu Maasdam -juustoviipaleita
kirsikkatomaatteja
basilikaa

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne kevyesti rikki haarukalla niin, että massa on täysin tasaista, mutta ei vielä vaahtoa. Sekoita joukkoon ripaus suolaa ja pari rouhaisua mustapippuria.

Sulata reilu nokare voita hitaasti miedolla lämmöllä pannulla niin, että se ei sihise (meidän induktioliedellämme lämpötila 3/9 riitti parhaaseen lopputulokseen). Kun voi hieman kuplii, kaada kananmunat pannulle. Sekoittele omelettimassaa esimerkiksi silikonisella nuolijalla aluksi niin, että se kypsyy tasaisesti eikä pala pohjasta.

Jätä omeletti hyytymään, lado sen pinnalle juustoviipaleet ja levitä nuolijan avulla omeletin reunojen alle hieman lisää voita. Kun omeletti on viittä vaille hyytynyt, käännä se lastalla kolminkerroin ja kippaa lautaselle.

Tarjoile savujuusto-omeletti kirsikkatomaattien ja basilikan kera.

Toteutettu yhteistyössä Herkkutilan kanssa.

2 kommenttia:

  1. Maasdam on hyvää, kaikissa muodoissaan, ja joskus ostankin sitä. Herkullinen omeletti:)

    VastaaPoista