5. lokakuuta 2013

Soijaporsaswokki


Wokit ovat nopeaa ja maukasta arkiruokaa, joiden teossa voi aineksia varioida loputtomiin vailla epäonnistumisen pelkoa. Tässä yksi kestosuosikeistamme.

Wok-vihannekset
1 kesäkurpitsa
2 porkkanaa
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
0,5 dl tummaa soijakastiketta
1,5 tl viismaustetta
ripaus chilijauhetta
0,5 tl savupaprikajauhetta
loraus riisiviinietikkaa
seesamiöljyä

Kuutioi vihannekset ja paista wokkipannussa seesamiöljyssä. Lisää joukkoon murskatut valkosipulinkynnet ja muut mausteet. Lisää joukkoon vielä loraus riisiviinietikkaa ja paistele wokki rapsakan kypsäksi.

Porsaan sisäfile
250 g porsaan sisäfilettä
kunnon loraus tummaa soijakastiketta
mustapippuria
loraus Serrano-chilikastiketta (esim. Hot Headz)

Lisäksi munanuudeleita

Poista fileestä kalvot. Sekoita mausteet keskenään ja hiero fileen pintaan. Anna maustua vähintään pari tuntia tai tyhjiömarinointina noin 10 minuuttia.

Pyyhi enimmät marinadit lihasta ja paista kuumalla pannulla pinnat kiinni. Laita uuniin 175 asteeseen ja paista kypsäksi. Siivuta filee. Keitä munanuudelit kypsiksi pussin ohjeen mukaan ja kokoa annokset. Lorauta porsaansiivujen päälle halutesssi vielä hieman soijakastiketta ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti