9. tammikuuta 2014

Lakritsijäätelö jäätelökoneella

Lakritsijäätelöä voi tehdä monella tapaa. Samettisinta jäätelöä saa liuottamalla lakritsipaloja maidossa, mutta lakritsijuurijauheestakin tulee kivanmakuinen jäätelö. Jauhetta saa käyttää melko lailla paljon, jos jäätelöön haluaa kunnon lakritsimaun.

Lakritsijäätelö
2 dl vispikermaa
2 dl täysmaitoa
150 g sokeria
5 kananmunan keltuaista
30 ml lakritsijuurijauhetta

Laita kompressorillinen jäätelökone päälle, jotta se ehtii kylmetä. Sekoita maito, kerma ja 50 g sokeria keskenään. Vispaa toisessa kulhossa keltuaiset ja loppu sokeri ja kaada sitten joukkoon maitokerma samalla koko ajan vatkaten. Lisää seokseen maun mukaan lakritsijuurijauhetta. Kaada massa jäätelökoneeseen ja jäähdytä noin parikymmentä minuuttia. Tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti