4. tammikuuta 2014

Nougatjäätelö jäätelökoneella

Suolakaramellijäätelö on yksi suosikeistani (maailman parasta sellaista saa muuten Lontoon Brixton Villagen Lab G:sta), ja suolaisen ja makean yhdistäminen toimi yhtä lailla mukavasti myös nougatjäätelössä.

Nougatjäätelö
100 g kevyesti suolattuja pähkinöitä (käytimme Taffel Nut Cocktailia, jossa on maapahkinää, cashewpähkinää, pistaasipähkinää ja manteleita)
130 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl vispikermaa
1 dl kevytmaitoa

Laita kompressorillinen jäätelökone kylmenemään. Sekoita maito, kerma, 80 grammaa sokeria ja vaniljasokeri keskenään kulhossa ja kaada jäätelökoneeseen.

Pilko pähkinät morttelissa haluamasi kokoisiksi murusiksi. Kuumenna 50 grammaa sokeria ja pähkinämuru paistinpannulla ja sekoittele samalla, kunnes seos karamellisoituu. Jäähdytä.

Anna jäätelömassan jäätyä, kunnes kone ei enää tahdo jaksaa sekoittaa jäätelöä, ja lisää sitten joukkoon karmellisoitunut pähkinämuru. Jatka jäähdyttämistä vielä hetki ja siirrä sitten valmis jäätelö pakasterasiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti