19. heinäkuuta 2017

Aasialaiset lohivartaat ja grillatut avokadot

Terveisiä Tartosta! Kotiuduimme äsken mainiolta neljän yön reissulta, ja eipä voi kuin lämpimästi suositella tuota kompaktia yliopistokaupunkia. Juttua reissun parhaista paloista on luvassa hieman myöhemmin. Sillä välin kannattaa kokeilla grillata näitä helppoja lohivartaita ja avokadoja.

Kuvassa näkyvät kaksipiikkiset varrastikut ovat muuten huippukätevät. Grillattavat pysyvät kauniisti paikallaan vartaita käännellessä.

Ohje vartaiden tekoon löytyi Bon Appétit -sivustolta.

Aasialaiset lohivartaat (5 kpl)
600 g merilohta
1 ruukku oreganoa
1,5 rkl mustia seesaminsiemeniä
1,5 rkl vaaleita seesaminsiemeniä
2 tl jeeraa
1 tl chilirouhetta
2 rkl oliiviöljyä
2 luomusitruunaa
5 varrastikkua
merisuolaa

Kuutioi lohi ja suolaa palat. Riivi oreganosta lehdet ja hienonna ne. Sekoita yrttisilppu, seesaminsiemenet, jeera ja chilirouhe keskenään. Sekoita oliiviöljy kalanpalojen joukkoon ja pyörittele mausteseos sitten kalakuutioiden pintaan.

Leikkaa sitruuna ohuiksi siivuiksi. Kokoa vartaat niin, että kalapalojen väliin tulee nelinkerroin tasiteltu sitruunansiivu.

Grillaa vartaita alkuun suoralla lämmöllä ja siirrä sitten kypsymään epäsuoralle lämmölle. Lohi on parhaimmillaan niin, ettei sitä paista täysin kypsäksi asti.

Grillatut avokadot
3 avokadoa
1 tl oliiviöljyä
1 limetti
ripaus cayennepippuria
merisuolaa
tarjoiluun rucolaa

Halkaise avokadot, poista siemenet ja sudi leikkuupinnat oliiviöljyllä. Grillaa avokadoja viitisen minuuttia suoralla lämmöllä leikkuupinta alaspäin. Purista leikkuupinnoille limettimehu ja ripottele pintaan myös suolaa ja cayennepippuria. Tarjoile avokadot rucolapedillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti