11. maaliskuuta 2018

Blinipannari hapanjuuresta

Blinit ovat mahtavaa talviruokaa, mutta niiden paistaminen on sen verran työlästä, että isommalle porukalle on mukava oikaista ja tehdä uunissa blinipannaria. Tämä pannaritaikina on tehty hitaasti hapanjuureen, mikä tuo blineihin aivan erityisen upean aromin. Pannarin pinnalle voi kasata valmiiksi reilusti täytteitä tai antaa syöjien koota herkkuannoksensa omien mieltymystensä mukaan itse.

Samasta taikinasta voi paistaa myös perinteisiä venäläisiä blinejä, katso ohjeet täältä.

Blinipannari
taikinapohja:
160 g aktiivista vaaleaa hapanjuurta (meillä speltistä)
6 dl kevytmaitoa
2 dl kuohukermaa
3 kananmunan keltuaista
2,5 dl erikoisvehnäjauhoja
2,5 dl tattarijauhoja

lisää seuraavana päivänä taikinaan:
1,5 rkl voisulaa
1,5 dl kuumaa kevytmaitoa
1,5 tl merisuolaa
3 kananmunan valkuaista

pannarin pinnalle:
2 rkl voita

tarjoiluun esim.:
smetanaa
sienisalaattia
kylmäsavukalaa
graavikalaa
mätejä
merilevämätiä
ravunpyrstöjä
punasipulia
sitruunaa
tilliä
mustapippuria

Sekoita maito, kerma ja keltuaiset hapanjuuren joukkoon. Sihtaa ja sekoita joukkoon jauhot. Anna taikinan tekeytyä liinan alla huoneenlämmössä vuorokauden ajan.

Jatka blinien valmistamista vuorokauden kuluttua. Kuumenna maito ja sulata voi sen joukkoon, kaada sitten seos ohuena nauhana taikinan joukkoon. Sekoita taikinaan myös 1,5 tl suolaa. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele varovasti taikinan joukkoon juuri ennen pannarin paistamista.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista blinipannukakkua 200-asteisen uunin keskitasolla 35 minuutin ajan. Sulata voi kuuman pannarin pinnalle ja levitä tasaisesti. Tarjoile täytteiden kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti