7. joulukuuta 2015

Maapähkinänautaa salaattikupeissa

Tätä yksinkertaista aasalaistyylistä ruokaa on syöty meillä nyt useamman kerran. Maapähkinävoi sopii mielettömän hyvin yhteen naudanlihan kanssa, ja vihannekset raikastavat mainiosti täyteläisen tuhdin lihasetin. Maapähkinänaudan idea löytyi Glorian Ruoka & Viini -lehdestä (7/2015), loppu on omaa käsialaa.

Maapähkinänautaa salaattikupeissa
600 g naudan paistia suikaloituna
2 rkl oliiviöljyä
1 punainen miedohko chili
1 dl sileää maapähkinävoita
1 endiivi
10 cm pala valkoretikkaa
kourallinen retiisejä
3 kevätsipulia

Ruskista lihasuikaleet muutamassa erässä öljyssä, pienennä lämpöä ja paistele lihoja vielä vähintään puolen tunnin ajan niin, että nauta muuttuu mureaksi. Hienonna chili ja sekoita chilihake ja maapähkinävoi lihojen joukkoon. Paista seosta kuumalla pannulla vielä viiden minuutin ajan niin, että suikaleet hieman rapsakoituvat.

Irotta endiivin lehdet varovasti salaattikupeiksi. Suikaloi retikka ja viipaloi retiisit ja kevätsipuli. Tarjoa lihat ja vihannekset salaattikupeista lätkytyskurkkujen kera.

Lätkytyskurkut eli hölskytyskurkut eli mummonkurkut
200 g kurkkua
0,4 dl vettä
2 rkl riisiviinietikkaa
0,5 tl merisuolaa

Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi ja asettele siivut kannelliseen purkkiin. Sekoita keskenään vesi, etikka, suola ja sokeri ja kaada kurkkujen päälle. Sulje kansi tiiviisti ja ravistele kunnolla. Laita purnukka jääkaappiin ja anna kurkkujen maustua vähintään puolisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti