20. joulukuuta 2015

Mausteinen raakamakkarapasta

Pastakokeilut saavat jälleen jatkoa, ja tällä kertaa vuorossa sardinialainen erittäin maukas ja palermonmakkaroiden ansiosta mausteinen makkarapasta. Ohje tähän napattiin Food & Wine -sivustolta, mutta reseptiä muokattiin hieman omien mieltymysten ja saatavilla olleiden raaka-aineiden mukaiseksi. Tomaattikastikkeessa käytettiin tälläkin kertaa hyväksi havaittuja anjovis- eli sardellifileitä.

Sardinialainen pasta
3 rkl oliiviöljyä
5 sardellifileetä
7 palermonmakkaraa (raakamakkara)
1 sipuli
3 isoa valkosipulinkynttä
1 varsisellerinvarsi
1 tlk säilöttyjä San Marzano -tomaatteja
puolikas puska minttua
1 puntti persiljaa
merisuolaa maun mukaan
noin 500 g maccheroni al pettine -pastaa
1 puntti basilikaa
3 rkl parmesania (ja lisää annoksen päälle)

Kuumenna kasarissa oliiviöljy. Hienonna sardellit hyvin hienoksi tahnamaiseksi silpuksi ja lisää kasariin. Hauduttele sardelleja viitisen minuuttia. Ota raakamakkarat suolesta, pilko ne pienemmiksi ja heitä sardellien joukkoon. Paistele muutama minuutti makkaroita painellen, jotta makkaroiden rakenne hajoaa.

Silppua sipuli ja valkosipulit sekä varsiselleri, lisää kasariin. Pienennä lämpöä ja anna hautua viitisen minuuttia. Lisää joukkoon tomaatit, minttu, persilja sekä basilika ja mausta suolalla. Hauduttele noin vartin ajan tai kunnes kastike paksuuntuu sopivasti.

Keitä pastat reilussa suolavedessä  (1 rkl suolaa per litra vettä). Säästä keitinvettä hieman. Valuta pastat ja heitä kastikkeen joukkoon. Sekoita hyvin. Revi perään vielä basilika ja lorauta tarvittaessa keitinvettä kastikkeeseen. Raasta joukkoon lopuksi 3 rkl parmesania, sekoita ja nostele annokset lautaselle. Raasta vielä lautaselle lisää juustoa ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti