16. joulukuuta 2015

Vadelma-juustokakkubrowniet

Suklaa ja vadelma ne yhteen soppii, eikä tuorejuusto ole ollenkaan hullumpi kolmas pyörä. Vadelma-juustokakkubrownieissa on siis kaikki hittiherkun ainekset kasassa. Tällä Lunni leipoo -blogista bongatulla reseptillä brownieista tulikin kahviseurueemme viiden muun osallistujan mielestä maukkaita, mutta itse jäin kaipaamaan, no mitäpä muutakaan, kuin näiden maailman parhaiden suklaa-juustokakkubrownieiden taivaallisen pehmeää koostumusta ja suussasulavan suklaista makua. Loppu hyvin, kaikki hyvin, sillä vieraat lähtivät tyytyväisinä kotia kohti loput browniepalat mukanaan, kun taas minulle jäi syötäväksi heidän tuliaisina tuomansa herkullisen mustikkapiirakan jämät. Win-win!

Vadelma-juustokakkubrowniet (24 x 24 cm neliövuoka, 16 browniepalaa)
suklaataikina:
340 g voita
180 g kaakaojauhetta (esim. Van Houten)
120 g erikoisvehnäjauhoja
6 kananmunaa
3 dl valkoista sokeria
3 dl fariinisokeria

juustokakkutäyte:
160 g vadelmia
400 g tuorejuustoa
1,5 dl valkoista sokeria
2 kananmunaa
0,9 dl erikoisvehnäjauhoja

Pingota irtopohjavuoan väliin leivinpaperi. Sulata voi. Sekoita kaakaojauhe vehnäjauhojen sekaan.

Vaahdota kananmunat kevyesti ja lisää sitten joukkoon sokerit. Vatkaa vaahdoksi ja kaada joukkoon jäähtynyt voisula. Siivilöi taikinan sekaan myös kaakao-jauhoseos ja sekoita varovasti taikinaa nostellen. Kaada kolme neljäsosaa taikinasta irtopohjavuokaan ja tasoita taikinan pinta.

Murskaa vadelmat haarukalla. Vatkaa sokeri tuorejuuston joukkoon, lisää sekaan kananmunat, jauho ja vadelmamurska. Levitä täyte suklaataikinan päälle vuokaan. Lusikoi loppu suklaataikina täytteen pinnalle ja vedä taikinanokareiden halki veitsenkärjellä spiraalikuvioita.

Paista brownielevyä 160-asteisessa kiertoilmauunissa n. 50 minuutin ajan niin, että se keskustakin on hyytynyt. Laita paiston loppuvaiheessa tarvittaessa leivinpaperi vuoan päälle suojaksi, jottei kakkulevy pala pinnalta.

Anna brownielevyn jäähtyä jääkaappikylmäksi vuoassa ja leikkaa se sitten terävällä veitsellä 16 osaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti