5. joulukuuta 2016

Paprikapasta

Tässä jälleen yksi mainio arkipäivän pelastaja, pastaa paprikakastikkeella. Koko aterian valmistukseen menee noin kymmenen minuuttia, maksimissaan vartti. Pastat kiehumaan, osa aineksista blenderiin ja homma alkaakin olla viimeistelyä vaille valmis.

Reseptiin napattiin vinkit täältä.

Paprikapasta
350 g säilöttyjä paahdettuja paprikoita
1 keltasipuli
4 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
300 g tagliatelleä
1 rkl hunajaa
1 kanaliemikuutio
hyppysellinen tulista chilirouhetta
reilusti rouhittua mustapippuria
1 puntti basilikaa
parmesania

Valuta paprikat ja laita ne blenderiin. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet, lisää blenderiin ja surauta tasaiseksi. Laita tässä vaiheessa pastavesi kiehumaan (lisää veteen suolaa 1 rkl/1 litra vettä).

Laita kattila liedelle keskilämmölle, lorauta sinne öljy. Kaada paprikasose kattilaan ja hauduttele viitisen minuuttia. Keitä pastat al denteksi.

Lisää paprikasoseeseen hunaja, kanaliemikuutio ja hyppysellinen chiliä. Kun pasta on valmista, valuta se ja lisää soseeseen. Sekoita hyvin. Silppua joukkon basilika ja nostele lautasille.

Raasta lopuksi päälle parmesania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti