7. joulukuuta 2016

Pelmenikeitto

Jo useamman viikon ajan arkiruuat on meillä koostettu siten, että arkiviikon aikana syödään ainakin yksi keitto, yksi pasta ja pizza tai vastaava. Tässä siis yksi nopea ja maukas arkikeitto, joka upposi Pikkukokinkin suuhun erittäin vilkkaasti.

Ajatus keittoon löytyi alkujaan täältä, mutta muokkasimme reseptiä jonkin verran.

Pelmenikeitto
1 keltasipuli
loraus oliiviöljyä
1 l lihalientä
300 g lehtikaalta
400 g pakastettuja pelmeneitä
2 tl savustettua paprikajauhetta
ruukku sileälehtistä persiljaa
Silppua sipuli ja kuullota sitä hetki kattilassa oliiviöljyssä. Kaada päälle lihaliemi. Revi lehtikaalit ruodeista ja lisää keiton joukkoon. Anna hautua hetki ja lisää sen jälkeen perään pelmenit, mausta paprikajauheella. Keittele kannen alla viitisen minuuttia tai kunnes pelmenit ovat kypsiä ja nousevat pintaan. Silppua lopuksi joukkoon silopersilja ja ripottele vielä pinnalle hieman paprikajauhetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti