Kyseiseltä reissulta tarttui mukaan mm. niin aitoa maideiralaista sokeriruokorommia kuin hyvää madeiralaista hunajaakin. Lisäksi tulaiseksi napattiin tietenkin caralhinho - perinteinen ponchansekoituskeppi.
Ponchaa emme ole kuitenkaan jostain syystä näiden vuosien aikana (ja toisen madeiran reissun) itse kotona tehneetkään, mutta tässä joitain aikoja sitten ponchahammasta kolotti sen verran, että päätimme tarttua tuumasta toimeen. Vaikka perinteisesti poncha tehdään isoon lasikannuun, jossa juomaa sekoitellaan caralhinholla, päätimme valmistaa itsellemme
Tämä sitruunaponcha on se kaikkein perinteisin versio. Madeiralla tuli maistettua muitakin makuja, mm. passionhedelmäponca oli myös oikein maukasta.
Poncha
1 dl sokeriruokorommia, aguardente de cana acucar (tai muuta sokeriruokoviinaa, noin 40%)
2 sitruunan mehu
sitruunan kuorisuikale
2 rkl hunajaa
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja nauti perinteiseen tapaan huoneenlämpöisenä, mieluiten alla olevissa maisemissa.
Madeira / São Jorge |
Kaikki missä on rommia on hyvää. Venezuelassa rakastuin rommiin,ja siitä tuli lempiviinani. Kuulostaa hyvältä:)
VastaaPoistaHyvää tosiaan onkin, vahvaa ja kirpeän sitruunaista :)
Poista