19. joulukuuta 2016

Poncha!

Poncha on madeiralainen erikoisuus ja raikas juoma, johon ei voi olla törmäämättä tuolla mahtavalla saarella. Kun itse kävimme Madeiralla ensimmäisen kerran vuonna 2013, tätäkin juomaa tuli nautittua useampaan kertaan helteisten ja pitkien levadavaellusten jälkeen. Ensimmäisen kerran silloin hyvin viihtyisässä ja pienessä São Jorgen kylän kupeessa olleessa Cabanas Villagessa. VIrkistää mieltä ja kehoa mukavasti.

Kyseiseltä reissulta tarttui mukaan mm. niin aitoa maideiralaista sokeriruokorommia kuin hyvää madeiralaista hunajaakin. Lisäksi tulaiseksi napattiin tietenkin caralhinho - perinteinen ponchansekoituskeppi.

Ponchaa emme ole kuitenkaan jostain syystä näiden vuosien aikana (ja toisen madeiran reissun) itse kotona tehneetkään, mutta tässä joitain aikoja sitten ponchahammasta kolotti sen verran, että päätimme tarttua tuumasta toimeen. Vaikka perinteisesti poncha tehdään isoon lasikannuun, jossa juomaa sekoitellaan caralhinholla, päätimme valmistaa itsellemme yhdet parit annokset shakerilla. Hyvältä se maistui näinkin.

Tämä sitruunaponcha on se kaikkein perinteisin versio. Madeiralla tuli maistettua muitakin makuja, mm. passionhedelmäponca oli myös oikein maukasta.

Poncha
1 dl sokeriruokorommia, aguardente de cana acucar (tai muuta sokeriruokoviinaa, noin 40%)
2 sitruunan mehu
sitruunan kuorisuikale
2 rkl hunajaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja nauti perinteiseen tapaan huoneenlämpöisenä, mieluiten alla olevissa maisemissa.
Madeira / São Jorge

2 kommenttia:

  1. Kaikki missä on rommia on hyvää. Venezuelassa rakastuin rommiin,ja siitä tuli lempiviinani. Kuulostaa hyvältä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää tosiaan onkin, vahvaa ja kirpeän sitruunaista :)

      Poista