Joulumausteet ja maapähkinävoi ne yhteen soppii. Tälle maidottomalle ja suklaattomalle, helppoakin helpommalle talviherkulle oli vaikea keksiä kategoriaa. Mutakakun, jätticookien ja piparibrownieiden suloinen sekoitus maistuu joka tapauksessa herkulliselle!
Jouluinen maapähkinäkakku (⌀ 18 cm)
115 g voita (käytimme maidotonta margariinia)
115 g maapähkinävoita
200 g ruskeaa sokeria
3 ml ceyloninkanelia
1 ml neilikkajauhetta
1 ml inkiväärijauhetta
1 ml vaniljajauhetta
1 ml hienoa merisuolaa
1 kananmuna
125 g erikoisvehnäjauhoja
Sulata voi ja maapähkinävoi kattilassa. Sekoita joukkoon sokeri ja mausteet. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Sekoita lopuksi taikinaan vehnäjauhot.
Kaada taikina voideltuun vuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa kiertoilmauunissa 20 minuuttia. Jäähdytä kakku ennen tarjoilua ja sihtaa pinnalle halutessasi ohut tomusokerihuntu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti