27. joulukuuta 2017

Porotartar ruisleivällä

Tänäkin vuonna, kuten niin monena aiemminkin, tuli jälleen ostettua puolikas poro. Ruho saapui pari viikkoa sitten valmiiksi paloiteltuna, vakumoituna ja pakastettuna kotiovelle saakka. Lihaa taisi olla tällä kertaa noin 13 kiloa, joten siitä riittää vielä moneen herkutteluhetkeen. Ensimmäinen herkkuhetki päätettiin ottaa joulupöytään...

Jouluaaton päivällinen nimittäin käynnistyi loistavasti tällä uskomattoman maukkaalla porotartarilla itseleivotun ruisleivän kera. Kyytipojaksi lasilliset shampanjaa, nam!

Resepti on muunnelma Glorian ruoka & viini -lehden numerosta 8/2017 julkaistusta reseptistä.

Porotartar ruisleivällä
150 g poron sisäfileetä
1 tl kapriksia
2 tl kokojyväsinappia
merisuolaa
mustapippuria

Lisäksi
1 pieni punasipuli
1,5 rkl omenaviinietikkaa
ripaus sokeria
muutama cocktailkurkku
tuoretta ruisleipää

Laita poronfile pakkaseen puoleksi tunniksi kohmettumaan (tai mikäli poro on pakastettu, sulata sitä hetki huoneenlämmössä). Leikkaa veitsellä kohmeinen file pieniksi palasiksi. Silppua kaprikset. Sekoita poron sekaan kaprikset, sinappi, suola ja mustapippuri. Jätä maustumaan hetkeksi.

Silppua seuraavaksi punasipuli, sekoita sekaan sokeri. Marinoi punasipulisilppua omenaviinietikassa kymmenisen minuuttia.

Silppua lopuksi cocktailkurkut. Siivuta leivät. Kasaa tartar leipien päälle, lisää lopuksi lihan päälle valutettu punasipuli ja cocktailkurkut ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti