30. joulukuuta 2017

Possunkylkirulla prosciutto-omenatäytteellä

Muistelemme edelleen lämmöllä parin vuoden takaista joulu-porchettaa, joten tänä vuonna päätimme tehdä jouluksi vähän jotain samantyyppistä. Eipä voi kuin todeta, että hyvin hitaasti kypsytetyt, rasvaiset possunosat ovat parhautta.

Reseptiin löytyi idea Delish.comista.

Prosciutto-omenatäytteinen possunkylkirulla ja pinaattihöystö
2 rkl oliiviöljyä
3 punaista omenaa
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
15 salvianlehteä
3,5 kg luuton porsaankylki
10 siivua parmankinkkua
merisuolaa
mustapippuria

pinaattihöystö:
3 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
200 g pinaatinlehtiä
0,5 sitruunan mehu

Valmista ensin täyte. Kuumenna oliiviöljy pannulla. Kuutioi omenat, hienonna salottisipulit ja kuullota näitä öljyssä viitisen minuuttia. Hienonna valkosipuli ja salvianlehdet. Lisää pannulle ja jatka kuullottamista vielä parin minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä sivuun odottamaan.

Suolaa ja pippuroi porsaankylki. Levitä parmankinkkusiivut kyljelle ja lusikoi täyte päälle. Kääri kylki tiukaksi rullaksi. Leikkaa paistilangasta narunpätkiä ja sido niiden avulla rulla tiiviisti kiinni niin, että naruja on possun ympärillä vajaan parin sentin matkan välein.

Paista rullaa ritilän päällä kiertoilmauunissa ensin 150 asteessa puoli tuntia, vähennä lämpö sitten sataan asteeseen ja paista 10-12 tunnin ajan. Laita grillivastukset päälle ja paista rullan pinta rapeaksi, tässä menee vielä noin vartin verran. Anna rullan vetäytyä ennen leikkaamista siivuiksi. Rulla on parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun siivut ruskistaa vielä pannulla ennen tarjoilua.

Valmista pinaattihöystö. Hienonna valkosipulit ja kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää huuhdellut pinaatit ja jatka kuullottamista, kunnes pinaatit ovat nuupahtaneet. Lusikoi pois ylimääräinen neste ja mausta höystö sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti