2. maaliskuuta 2018

Ruispalat hapanjuuresta

Ruisjuuresta saa leivottua samasta taikinasta perinteisten limppujen lisäksi myös vaikkapa läntisessä Suomessa perinteisiä reikäleipiä sekä kaikkien suosikkeja ruispaloja. Pyörittele ruistaikinasta (ohje) parikymmentä kappaletta ruispaloja, nostata liinan alla ja iske pintaan reikiä haarukalla ennen paistamista. Nämä leivät olivat 225-asteisessa kiertoilmauunissa 15 minuuttia ja sitten 160 asteessa vielä 10 minuuttia. Jos limput ovat parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä leipomisesta, nämä pienet ihanuudet saa nauttia heti!

4 kommenttia:

  1. Onpa kauniita ruispaloja! Minulla on juuri pakastimessa, en ole pitkään aikaan leiponut ruisleipää. Pitäisi taas aktivoitua. Se vaatii leipomispäivänä aikaa, kun pitää kohotella ja odotella :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi ruis ei ole ollenkaan nokkiinsaottavaa sorttia, vaikka välillä ei ihan optimaalisia kohotusuaikoja onnistukaan järjestämään :)

      Poista