Ruisjuuresta saa leivottua samasta taikinasta perinteisten limppujen lisäksi myös vaikkapa läntisessä Suomessa perinteisiä reikäleipiä sekä kaikkien suosikkeja ruispaloja. Pyörittele ruistaikinasta (
ohje) parikymmentä kappaletta ruispaloja, nostata liinan alla ja iske pintaan reikiä haarukalla ennen paistamista. Nämä leivät olivat 225-asteisessa kiertoilmauunissa 15 minuuttia ja sitten 160 asteessa vielä 10 minuuttia. Jos limput ovat parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä leipomisesta, nämä pienet ihanuudet saa nauttia heti!
Ihanan näköisiä! ♥
VastaaPoistaKiitos, nämä oli kyllä ihania! :)
PoistaOnpa kauniita ruispaloja! Minulla on juuri pakastimessa, en ole pitkään aikaan leiponut ruisleipää. Pitäisi taas aktivoitua. Se vaatii leipomispäivänä aikaa, kun pitää kohotella ja odotella :D
VastaaPoistaOnneksi ruis ei ole ollenkaan nokkiinsaottavaa sorttia, vaikka välillä ei ihan optimaalisia kohotusuaikoja onnistukaan järjestämään :)
Poista