30. joulukuuta 2018

Rommi-luumu-possupata

Joulupäivänä ruokapöytämme ympärille kerääntyi kahdeksan nälkäistä syöjää. Perinteisen kalaisan alkupalakattauksen jälkeen pöytään oli ihanan helppoa nostaa uunissa itsekseen täydelliseksi hautunut pataruoka. Kirkasliemisen, rommista ja luumuista makunsa saavan possupadan kaverina tarjosimme juuresmuusia. Veikkolan REKO-lähiruokaverkostosta ostettu Hornan vapaan possun niska oli yön yli hauduttuaan aivan ihanan mehevää ja mureaa. Talviruokaa parhaimmillaan!


Resepti on mukana myös kotimaisia ruokablogeja yhteen kokoavan Parhaat Ruokablogit -sivuston synttäriskabassa nimeltä Parhaat Ruokablogit 1-vuotiskilpailu 2018.

Rommi-luumu-possupata
1500 g porsaan kassleria
4 salottisipulia
10 valkosipulinkynttä
500 g luumuja
1 rkl kuivattua rosmariinia
1 rkl kuivattua timjamia
0,5 tl chilihiutaleita
2 rkl ruskeaa ruokosokeria
0,5 dl vaaleaa kiinalaista soijakastiketta
2,5 dl vaaleaa rommia
n. 3 dl vahvaa lihalientä
mustapippuria
paistamiseen voita ja öljyä

Paloittele kassler ja ruskista palat pienissä erissä kuumalla paistinpannulla voin ja öljyn seoksessa. Siirrä ruskistetut lihat uuninkestävään, kannelliseen pataan. Halkaise salottisipulit ja kuullota niitä ja valkosipulinkynsiä hetken samalla paistinpannulla. Halkaise myös luumut ja poista kivet. Lisää sipulin- ja luumunpuolikkaat pataan. Mittaa joukkoon yrtit, chili, sokeri, soijakastike ja rommi. Lisää pataan lopuksi lihalientä niin, että ainekset juuri peittyvät.

Kuumenna pata kiehuvaksi liedellä ja lisää kansi ja nosta pata 100-asteiseen uuniin. Lihat saavat hautua meheviksi ja lohkeavan mureiksi hiljalleen yön yli, noin 12 tunnin ajan. Rouhi padan joukkoon vielä mustapippuria ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti