29. joulukuuta 2018

Rösti-cocktailpalat

Joulumenumme oli tänä vuonna varsin kala- ja alkupalapainotteinen. Yksi parhaista uusista kokeiluista oli Viinilehdestä löytynyt pienten cocktailpalojen resepti. Lilanvärisistä blue congo -perunoista tehtyjen miniröstien päälle lusikoitiin rennosti kahta eri täytettä ja herkut nautittiin heti. Nämä ihanuudet sopisivat mainiosti myös uudenvuoden kattaukseen!

Nappasimme Alkosta mukaan myös Viinilehden viinisuosituksen, eli espanjalaisen, kypsän hedelmäisen Ailalá 2017 -valkoviinin. Erinomainen yhdistelmä!

Rösti-cocktailpalat (25 kpl)
mäti-anjovistäyte:
120 g smetanaa
2 anjovisfileetä
1 tl dijonsinappia
0,25 punasipuli
1 dl tilliä
50 g (siian)mätiä

savulohi-piparjuuritäyte:
1 dl kuohukermaa
2 rkl piparjuurta
ripaus valkoista sokeria
merisuolaa
100 g kylmäsavulohta
rucolanversoja

röstit:
400 g blue congo -perunaa
1 dl mantelirouhetta
100 g voimakasta juustoraastetta
1 kananmuna
1 tl merisuolaa
paistamiseen voita ja öljyä

Soseuta smetana, anjovisfileet ja sinappi sauvasekoittimella tasaiseksi ja kuohkeaksi. Silppua punasipuli ja hienonna tilli.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Raasta piparjuuri raasteeksi ja sekoita kermavaahdon joukkoon. Mausta ripauksella sokeria ja suolaa. Leikkaa lohi pieniksi viipaleiksi.

Kuori ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi. Jos mantelirouhe on kovin isorakeista, jauha rouhe morttelissa asteen hienommaksi. Raasta juusto hienoksi raasteeksi. Sekoita perunaraaste, mantelirouhe, juustoraaste, kananmuna ja suola keskenään. Paista ruokalusikallisen kokoiset, lusikalla littäksi painellut röstit pannulla voin ja öljyn seoksessa noin kaksi minuuttia per puoli. tai kunnes ne pysyvät hyvin kasassa.

Annostele röstien päälle joko smetanatäytettä, tilliä, punasipulia ja siianmätiä tai piparjuurivaahtoa, lohiviipaleita ja rucolanversoja. Tarjoile heti.

2 kommenttia:

  1. Näitä röstejä pitää kokeilla, vaikuttaa hyvältä. Ja nuo päälliset sopivat kumpikin varmasti tähän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeulla, röstitkin valmistuivat yllättävän vähällä vaivalla.

      Poista