5. elokuuta 2018

Karitsan sisäfileetä ja valkosipulirisottoa

Vielä yksi karitsaresepti! Käytimme uuden sadon sipuleita ja herkuttelimme karitsarisoton mökkimaisemissa, mutta tämä ihanan valkosipulinen annos toimii hyvin ympäri vuoden.

Karitsan sisäfileitä voi varata kaksikin per syöjä (paino n. 100 g kpl), ao. risottoreseptistä riittää syötävää neljälle.

Karitsan sisäfileetä ja valkosipulirisottoa
1 kokonainen valkosipuli
250 g keltaisia kirsikkatomaatteja
1,5 l kasvislientä
2 pientä keltasipulia
2 rkl voita
250 g risottoriisiä, esim. arborio tai carnaroli
1 dl punaviiniä
50 g parmesanjuustoa
n. 800 g (8 kpl) karitsan sisäfileetä
mustapippuria
merisuolaa

Leikkaa valkosipulista hattu irti niin, että kynnet paljastuvat. Lorauta kynsille öljyä ja kääri valkosipuli folioon. Paahda valkosipulia 175-asteisessa uunissa noin 45-60 minuutin ajan, kunnes kynnet ovat pehmeitä ja kullanruskeita. Purista kynnet ulos kuoristaan ja laita syrjään odottamaan.

Puolita kirsikkatomaatit ja paahda ne uunissa pehmeiksi ja kevyen ruskettuneiksi.

Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi kattilassa. Hienonna sipulit.

Kuumenna voi kasarissa. Lisää joukkoon sipulit ja kuullottele viitisen minuuttia. Mittaa joukkkoon riisi ja kuullota seosta varovasti, kunnes riisinjyvät muuttuvat läpinäkyviksi ja tuoksuvat kevyesti paahteisilta. Lisää joukkoon viini ja anna sen imeytyä riisiin, samalla hiljalleen hämmennellen.

Lisää riisien joukkoon seuraavaksi kuumaa kasvislientä iso kauhallinen kerrallaan ja anna nesteen imeytyä samalla hiljalleen hämmentäen. Kun neste on lähes imeytynyt, lisää seuraava kauhallinen. Jatka näin reilun vartin verran, kunnes riisi on pehmentynyt al denteksi ja risoton rakenne on kermainen. Valmis risotto saa olla melko löysää, sillä se jäykistyy tekeytyessään vielä melko paljon.

Raasta parmesanjuusto hienoksi raasteeksi. Ota kasari liedeltä ja lisää raaste ja paahdettu valkosipuli risoton sekaan. Anna risoton tekeytyä viitisen minuuttia kannen alla ja notkista se tarvittaessa ennen tarjoilua kasvisliemellä. Mausta lopuksi mustapippurilla ja tarvittaessa myös suolalla. Tarjoile karitsaviipaleiden ja paahdettujen tomaattien kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti