21. elokuuta 2018

Yrttirisotto

Syksyn pimeneviä iltoja voi piristää vaikkapa tällaisella pirteällä ja yksinkertaisella risotolla! Risotto on loistava ruokalaji siinäkin mielessä, että se taipuu todella moneen. Yrttirisotto on varmasti yksi yksinkertaisimmista risotoista, mutta siitä huolimatta erittäin maukas.

Yrttirisotto
1,5 l kasvislientä
2 rkl oliiviöljyä
1 pieni punasipuli
250 g arborio-riisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 rkl voita
50 g parmesania raastettuna
1 ruukku basilikaa
1 ruukku oreganoa
1 ruukku silopersiljaa
merisuolaa
mustapippuria

Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi kattilassa.

Hienonna punasipuli ja kuullota sipulia isossa kasarissa miedolla lämmöllä oliiviöljyssä kymmenisen minuuttia. Lisää joukkoon risottoriisi. Kuullota seosta varovasti, kunnes riisinjyvät muuttuvat läpinäkyviksi ja tuoksuvat kevyesti paahteisilta.

Mittaa riisien sekaan viini ja anna sen imeytyä jyviin. Lisää joukkoon kasvislientä vähitellen kauhallinen kerrallaan, samalla risottoa hiljalleen hämmennellen. Kun neste on lähes imeytynyt riisiin, lisää seuraava kauhallinen lientä. Jatka näin reilun vartin verran, kunnes riisi on pehmentynyt al denteksi ja risoton rakenne on kermainen. Valmis risotto saa olla melko löysää, risotto jäykistyy tekeytyessään yllättävän paljon.

Ota kasari liedeltä ja lisää risoton sekaan voi pieninä palasina. Raasta myös parmesan, hienonna yrtit silpuksi ja sekoita risoton joukkoon. Anna risoton tekeytyä viitisen minuuttia kannen alla ja notkista se tarvittaessa ennen tarjoilua kuumalla kasvisliemellä. Mausta lopuksi tarvittaessa vielä suolalla.

2 kommenttia:

  1. Risotto on muutaman viime vuoden aikana tullut meidänkin ruokapöytäämme. Yrtit, risotto sekä hyvä valkoviini ja juusto tuntuvat houkuttelevalle makunautinnolle postauksesi ansiosta! �� Kiitos Ossi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Risotto ja laadukas valkoviini toimii aina :)

      Poista