14. tammikuuta 2018

Barbecue-nyhtönauta

Joulupäivänä sukulaisia odotti lanttulaatikon ja rosollin sijaan hampurilaisbuffet. Burgerien väliin teimme todellista slowfoodia, pari päivää maustunutta ja hautunutta nyhtönautaa. Perfect!

Resepti löytyi BBC:n sivuilta.

Barbecue-nyhtönauta
2 kg häränkassleria eli niskaa
4 dl lihalientä

rub:
2 rkl korianterinsiemeniä
2 rkl jeeransiemeniä
1,5 rkl keltaisia sinapinsiemeniä
1 rkl mustapippureita
1 rkl ruskeaa ruokosokeria
1 rkl savupaprikaa
1 tl cayennepippuria

barbecuekastike:
2,5 dl punaviinietikkaa
75 g ruskeaa ruokosokeria
0,75 dl viskiä
0,75 dl kolaa
2,5 dl ketsuppia
tujaus worcestershirekastiketta
2 dl kasslerin paistolientä

Paahda korianterin-, jeeran- ja sinapinsiemeniä sekä mustapippureita kuivalla kuumalla pannulla parin minuutin ajan. Siirrä hieman jäähtyneet mausteet mortteliin ja jauha jauheeksi. Lisää joukkoon sokeri, savupaprika ja cayennepippuri.

Leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi ja hiero kuivamausteseos palojen pintaan. Anna lihojen maustua noin 12 tuntia jääkaapissa.

Siirrä lihat uunivuokaan, kaada lihaliemi joukkoon ja peitä vuoka kannella tai foliolla. Hauduta lihoja noin 12 tunnin ajan 110-asteisessa uunissa. Tarkista välillä, että neste ei ole päässyt haihtumaan. Lihat ovat valmiita, kun ne ovat lohkeilevan pehmeitä.

Anna lihojen levätä paistamisen jälkeen vielä puolisen tuntia ja kaada sitten paistoliemi talteen. Jäähdytä liemi ja kuori rasva pinnalta.

Valmista bbq-kastike. Redusoi viinietikka pannulla kiehuttamalla noin puoleen. Lisää joukkoon sokeri, viski, kola, ketsuppi, paistoliemi ja worcestershirekastike. Anna kastikkeen hiljalleen porista vartin verran.

Nyhdä liha pieneksi haarukalla. Kaada joukkoon barbequekastike, sekoita ja tarjoile esim. hampurilaisten välissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti