10. helmikuuta 2015

Kookos-kalakeitto aasialaisittain

Vaihteeksi keittoa talven keskelle. Tällä kertaa kalasoppaa aasialaisittain, resepti syntyi omasta päästä kesken kauppareissun, kun vuorossa oli kalaruokapäivä. Keitto on maukasta sekä nopea ja helppo valmistaa, joten sopii myös piristämään vaikkapa maanantai-iltaa.

Turskan seläke on erittäin hyvä kala keittoihin, vaikkakaan ei sieltä halvimmasta päästä. Seläke on todella pehmeää ja maukasta, eikä siinä ole edes ruotoja, joten laiskempikin kokki pääsee aika vähällä :)

Kookos-kalakeitto
4 dl kookosmaitoa
5 dl kalalientä
5 tomaattia
10-15 herkkusientä
1 tuore vihreä jalapeno
1 tl paprikajauhetta
3 kpl kaffirlimetin lehtiä
2 kpl turskan seläkettä
merisuolaa
2 limetin mehu
1 puska korianteria

Laita kattilaan kookosmaito sekä kalaliemi. Laita kiehumaan hiljalleen. Sillä välin kun liemi kuumenee, pilko tomaatit, herrkusienet ja chili. Leikkaa turskan seläkkeet reiluiksi kuutioiksi.

Kun liemi kiehuu, lisää sinne tomaatit ja chili. Lisää myös mausteet; paprikajauhe, kaffirlimetin lehdet, suola sekä limetin mehu. Keittele noin 5 minuuttia ja lisää tämän jälkeen joukkoon herkkusienet sekä kalat. Keitä muutama minuutti, kunnes turska on kypsää. Silppua lopuksi joukkoon korianteri ja nosta soppa lautaselle.

2 kommenttia:

  1. Kookosmaito on niin ihanaa tuollaisissa keitoissa.Keitto minun makuuni:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kommentista! Kookosmaito tosiaan sopii erityisesti vaalealihaisen kalan kaveriksi, näistä sopista ei voi olla pitämättä

      Poista