Peuraa on tehty aiemminkin, ja onneksi saimme jälleen tilaisuuden tehdä tätä herkkua. Tällä kertaa peura sai kaverikseen hunajaiset uunijuurekset sekä konjakilla maustetun kermakastikkeen. Erinomaista jälleen. Jätimme peuran reilusti mediumin miinuspuolelle, 49-asteiseksi, mutta kunnon liha kesti sen loistavasti. Paisti oli todella mureaa ja maukasta. Kun paistin antaa vetäytyä ennen leikkaamista jopa puoli tuntia foliossa, siitä tulee täydellistä. Nesteitä ei valu leikatessa lainkaan ja paisti pysyy todella mehukkaana.
Peuranpaisti
noin 800 g peuran paisti
merisuolaa
mustapippuria
Paista pinnat kiinni kuumassa pannussa. Suolaa ja pippuroi huolella. Laita paisti uuniin 100 asteteeseen ja kypsennä kunnes paistin sisälämpö on 49 astetta. Ota uunista ja kääri folioon. Anna vetäytyä vähintään 10 minuuttia, mutta mielellään 20-30 minuuttia, jolloin nesteitä ei valu pisaraakaan paistia leikatessa.
Hunajaiset uunijuurekset
1 iso porkkana
1 rosamunda-peruna
1 palsternakka
1 pieni lanttu
1 punajuuri
kuivatua rosmariinia
merisuolaa
mustapippuria
italialaista metsähunajaa
oliiviöljyä
tuoretta oreganoa tarjoiluun
Kuori juurekset ja pilko ne reiluiksi paloiksi. Laita juurekset vuokaan ja erota punajuuri foliolla muista juureksista. Ripottele mausteet päälle, lorauta joukkoon hunajaa ja öljyä. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Kermakastike
2 dl ruokakermaa
2 rkl konjakkia
1 dl lihalientä vasikanfondista
1 rkl soijakastiketta
1 tl kuivattua rosmariinia
mustapippuria
Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä hetki kasaan kastikkeeksi.
Oi, peuranpaisti on ihan parasta! Tykkään siitä inasen kypsempänä, mutta selvästi punervana. Kivat lisukkeet! - Merja
VastaaPoistaNiin on! Peura on tosiaan siinä 55 asteen tietämilläkin herkullista, mutta tämä 49 asteen kokeilukin toimi ihan moitteettomasti.
PoistaOlen ylipäätään niin hysteerinen lihan ylikypsymisestä, että mieluusti vetelen ainakin pihvit rare-lukemissa :)