Ns. luonnollisin menetelmin (esim. taatelit ja hunaja) makeutetut raakakakut ovat parhaimmillaan todella herkullisia. Tämän reseptin osalta täydellisen rouhea kakkupohja kuuluu juuri siihen kategoriaan. Täyte sen sijaan olisi saanut olla astetta jämäkämpää - ilmeisesti käyttämämme Granny Smithit olivat harvinaisen mehukasta laatua. Kakku pysyi kuitenkin kasassa ja teki mainiosti kauppansa Pikkukokin synttärijuhlissa.
Raakakakku on nopea pyöräyttää ja sopii keväisen ulkonäkönsä puolesta tyylikkäästi myös pääsiäisen juhlapöytään. Aurinkoista ja leppoisaa pääsiäistä kaikille!
Idea terveelliseen herkkuun löytyi Me Naisista Soppa365:n kautta.
Banaanipiirakka ilman uunia
pohja:
3 dl kuorellisia manteleita
1 dl saksanpähkinöitä
10 kivetöntä taatelia
2 rkl hunajaa
4 tl ceyloninkanelijauhetta
0,5 tl vastaraastettua muskottipähkinää
täyte:
2 kirpeää omenaa
2 mustunutta banaania
4 kivetöntä taatelia
1 dl cashewpähkinöitä
2 tl ceyloninkanelijauhetta
päällinen:
2 banaania
1 dl ananaskirsikoita
0,5 dl karhunvatukoita
sitruunamelissanlehtiä
ceyloninkanelijauhetta
Mittaa mantelit, taatelit, hunaja ja mausteet blenderiin ja surauta tasaiseksi massaksi. Painele taikina sormin pyöreäksi levyksi leivinpaperin päälle ja viimeistele pohja ohueksi kaulimella.
Poista omenoista siemenkodat ja kuori banaanit. Laita omena, banaani, taatelit, pähkinät ja kaneli tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi tahnaksi. Levitä täyte pohjan päälle.
Viipaloi lopuksi banaani kakun pinnalle ja koristele koko komeus ananaskirsikoilla, karhunvatukoilla, sitruunamelissalla ja kanelilla.
Iloista pääsiäistä:) Banskut ja taatelit ovatkin parhaita raakakakuissa kun molemmissa niin paljon omaa makeutta:)
VastaaPoistaKiitos sitä samaa! Taatelit ovat kyllä huippujuttu leivonnassa; makua ja makeutta riittää :)
Poista