29. huhtikuuta 2017

Valkoviinibreseerattu ibericon niska

Pakastinta läpikäydessä löytyi iloinen yllätys, ibericon niska! Tämä herkkupala oli jäänyt jostain syystä itseltäni täysin unohduksiin. Onneksi löytyi. Ibericoa olemme breseeranneet aiemminkin ja lopputulos oli tuolloin jotain aivan uskomatonta: "Ensimmäinen puraisu suorastaan herkisti ja nauratti syöjiä. Mureus oli niin uskomatonta, että sitä on vaikea pukea sanoiksi - jokaisen on koettava tämä elämys.".

Tällä kertaa otimme breseeraukseen hieman kepeämmän otteen ja kokeilimme valmistaa possun valkoviinissä ja hieman eri yrteillä. Valkoviini toimi ibericon kanssa loistavasti ja lopputulos oli jälleen todella mehukas! Breseeraus on nykyään näiden pitkään kypsennettävien osien suosikkivalmistusmenetelmä, ehdottomasti.

Valkoviinibreseerattu ibericon niska
900 g ibericoporsaan niskaa
merisuolaa
mustapippuria
1 puntti oreganoa
1 puntti timjamia
puoli punttia silopersiljaa
0,5 l runsasta ja paahteista Chardonnayta (esim. Castillo de Molina Reserva Chardonnay 2016)

Nosta possu lämpiämään hyvissä ajoin ennen valmistusta, hiero pintaan reilusti merisuolaa ja mustapippuria, anna maustua vähintään parisen tuntia. Ruskista iberico kuumalla pannulla kauttaaltaan ja nosta kannelliseen pataan. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Lisää pataan oreganot, timjamit ja persiljat ronskisti revittynä. Kaada perään noin puoli litraa valkoviiniä, siten että viiniä on possunniskan puoliväliin asti. Tiivistä padan kansi leivinpaperilla (laita leivinpaperi padan ja kannen väliin tiiviisti). Nosta pata uuniin ja anna breeseerautua kolmisen tuntia.

Nosta possu padasta ja revi lautaselle. Tarjoa peruna-porkkanapyreen ja valkoviinin kanssa.

Toteutettu yhteistyössä Familian kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti