15. marraskuuta 2014

Kengurupihvit dijonkermakastikkeessa

Kenguru on näillä leveysasteilla melko harvinainen, mutta Lidlistä löytyi tämäkin erikoisuus. Koko resepti tuli kehitettyä lennosta niistä aineksista, jota sattui kaapista löytymään. Kastike varsinkin onnistui kyllä erinomaisesti, sitä täytyy kokeilla muunkin lihan kanssa ehdottomasti. Kengurupihvit sen sijaan eivät olleet mitenkään erikoisen makuiset, aavistuksen riistainen maku, mutta liha oli myös melko sitkeää. Voisi toimia paremmin pidempään kypsennettynä, ehkäpä jossain pataruuassa. Tai tietysti mediumina, mutta näitä pakasteyksilöitä emme uskaltaneet roseeksi jättää.

EDIT: tsekkaa, miten kenguru valmistetaan oikein tästä ohjeestamme.

Kengurupihvit sinappikermakastikkeessa
dijonkermakastike:
3 kevätsipulia
2 dl ruokakermaa
1 rkl täysjyvädijonsinappia
1 rkl soijakastiketta
merisuolaa
mustapippuria

pihvit:
300 g kengurun pihvejä
sormisuolaa
mustapippuria

Valmista aluksi kastike. Viipaloi kevätsipulit ja kuullota niitä hetki öljyssä pannulla. Lisää joukkoon kerma, sinappi ja soijakastike ja anna kastikkeen keittyä kasaan kymmenisen minuuttia. Mausta makusi mukaan suolalla ja pippurilla. Jätä kastike hautumaan miedolle lämmölle pihvien paistamisen ajaksi.

Paista kengurupihvit läpikypsiksi (tai tuoreet pihvit mediumiksi), ensin kuumalla grillipannulla kunnon grilliraidat ja sen jälkeen tavallisella pannulla loppun. Siirrä pihvit kymmeneksi minuutiksi folion sisään vetäytymään ja hiero pintaan reilusti suolaa ja pippuria ennen tarjoilua.

9 kommenttia:

  1. Täytyykin käydä Lidlissä katsomassa jos siellä olisi enemmänkin kengurua. Ollaan kokeiltu näitä eksoottisempia elukoita aina jos on mahdollisuus. Joitain vuosia sitten M oli löytänyt jostain Helsingistä kamelinlihapihvit. Se oli kuitenkin ilmeisesti joku vanhuuteen kuollut kameli, joka olisi tarvinnut paaaaaaljon piiiiidemmän haudutusajan mitä me sille annoimme...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jäi tosiaan se kertomatta, että tämä kenguru löytyi Lidlistä jo hyvän aikaa sitten. Sen jälkeen kyseinen yksilö vietti aikaa vielä jokusen tovin meidän pakastimessa, ennen päätymistään pannulle.. Voihan se toki olla, että Lidlissä on jo tarjolla seuraava kengurusukupolvi :)

      Poista
  2. Minullakin on tuolla pakkasessa vielä tuo Lidlin kenguru, kun en ole löytänyt tapaa ja aikaa sen valmistamiseen vielä. Paistoit läpikypsäksi, uskaltasiko jättää mediumiksi (?) jos olisi silloin mureampaa.
    Kastikeesi näyttää herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin itsekin mediumiksi jättämistä, mutta muistelen näin jälkeenpäin, että olisin lukenut jostain, että mediumia ei suositeltaisi. Varmaksi en uskalla sanoa, kun en nyt ihan täysin varma ole enää. Kokeilemmallahan se selviää, jos uskaltaa :)

      Poista
  3. Eksoottista. :) Eipä ole pomppineet kengurupihvit vielä minulla vastaan, pitäisi vissiin käydä lidlissä tsekkaamassa lihavalikoimat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakkohan niitä oli kokeilla, kun vastaan pomppivat! :) Mediumiksi jos olisi uskaltanut jättää, olisi varmaan toiminut hyvinkin (pitkät pätkät pakasteena välikuljetuksineen taisivat saada epäröimään).

      Poista
  4. Kengurun liha on niin vähärasvaista, että kengurupihvejä kannattaa lähinnä käyttää pannulla. Pitkä paistoaika tekee niistä kengänpohjia. Itse pääsin vuosi sitten kokkaamaan Australiassa tuoretta kengurua ja jätin pihvit reilusti roseiksi - tuli tosi hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun pääsisikin Australiaan kokkailemaan, kade! :) Nämä meidän loikkijat olisi pitänyt jättää suosiolla sinne pakastealtaaseen - tai uskaltaa vaan paistaa oikein.

      Poista
  5. Vielä hieman pakkausmerkintä-jälkipuintia aiheesta: http://keittotaiteilua.blogspot.fi/2015/01/paistettu-hanhenrinta-pekoni.html

    VastaaPoista