7. marraskuuta 2014

Viinissä paistetut valkosipulikatkaravut

Mikä on tärkeintä onnistuneessa ruuanlaitossa? Totesimme taas tänään, että yksi avaintekijä on ainakin tuoreet, laadukkaat raaka-aineet, kun yritimme valmistaa Vera Jordanovan tyylikkäästä Don't Miss a Bite -kirjasta löytämällämme simppelillä reseptillä valkoviini-valkosipulikatkoja. Kirjan resepti on kevennetty muunnos katalonialaisista Gambas al ajilloista.

Hitaasta sulatuksesta huolimatta pannulle irtosi pakasteravuista aivan tuhottomasti nestettä, joka oli kaadettava pois, mikä laimensi makua, mitä yritimme turhaan paikata lisäviinillä ja mausteilla... Alla oleva resepti toiminee siis moitteettomasti, kunhan kourassa vain on säkki vasta merestänostettuja rapuja. It's not you, it's me, Vera!

Valkoviinissä paistetut valkosipuli-jättikatkaravut
12 jättikatkarapua
4 rkl oliiviöljyä
12 valkosipulinkynttä
2,5 dl kuivaa valkoviiniä
3 rkl silputtua silopersiljaa
ripaus chilijauhetta
merisuolaa

Viipaloi valkosipulinkynnet ja paista niitä oliiviöljyssä kuumalla valurautapannulla parin minuutin ajan. Lisää joukkoon kuoritut katkaravut ja kaada perään valkoviini. Sekoita joukkoon persiljasilppu, ripottele mukaan chilijauhetta ja rouhaise lopuksi ravuille makusi mukaan suolaa. Paista pari minuuttia, kunnes ravut ovat vaaleanpunaisia, ja tarjoa saman tien tuoreen leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti