26. helmikuuta 2016

Poropasta

Porosta on moneksi - tässä se päätyy jauhelihana kermaisen pastan kruunuksi. Yksinkertaisesti hyvää!

Poropasta
1 keltasipuli
50 g voita
2 dl ruokakermaa
1,5 tl riistafondia
200 g gnocchetti-pastaa
500 g poronvasan jauhelihaa
pieni nippu ruohosipulia
mustapippuria
merisuolaa

Valmista ensin kastike. Kuutioi sipuli ja kuullota kuutioita kymmenisen minuuttia 25 grammassa voita. Lisää joukkoon kerma ja fondi. Kiehauta ja anna kastikkeen hetken keittyä kasaan. Mausta kastike mustapippurilla ja suolalla.

Keitä pasta al denteksi pakkauksen ohjeen mukaan (1 litraan keitinvettä 1 rkl merisuolaa). Sekoita sipulikastike pasan joukkoon.

Kuumenna loput voista paistinpannulla. Kun voin tirinä on hiljentynyt, lisää jauheliha pannulle ja ruskista se nopeasti.

Kauho lautasille ensin kermaista pastaa, lusikoi päälle jauhelihapaistosta ja leikkaa lopuksi annosten pinnalle reilusti ruohosipulia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti