26. huhtikuuta 2017

Japanilaisia lohipullia ja seesamipaahdettua parsaa

Ihana parsakausi! Tällä kertaa vihreät tankoparsat pääsivät tutustumaan japanilaiseen makumaailmaan seesamin ja soijakastikkeen muodossa. Kaveriksi lautaselle päätyi supermaukkaita japanilaisittain maustettuja kalapullia. Loistocombo, suosittelemme!

Lohipulliin kurkattiin vinkkejä Eat Drink Paleosta ja parsaresepti osui silmään K-Ruoka-lehdestä.

Japanilaiset lohipullat
1 rkl vastaraastettua inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
1 luomusitruunan kuoriraaste
1 rkl vastapuristettua sitruunamehua
1 pieni punasipuli
1 mieto punainen chili, esim. medina
0,5 rkl tamarisoijakastiketta
1 tl paahdettua seesamiöljyä
450 g merilohifileetä
1 kananmuna
0,75 dl mantelijauhoa (kuorimattomista manteleista)
0,5 dl korppujauhoja

glaseerauskastike:
2 rkl keltaista misotahnaa
1 rkl tamarisoijakastiketta
2 tl metsähunajaa
1 rkl vastapuristettua sitruunamehua
0,5 tl paahdettua seesamiöljyä

koristeluun:
1 tl vaaleita seesaminsiemeniä
1 tl tummia seesaminsiemeniä

Lisää inkivääri, valkosipuli, sitruunankuoriraaste, sitruunamehu, punasipuli, chili, tamarisoijakastike ja seesamiöljy blenderiin ja surauta karkeaksi tahnaksi. Kuutioi kala ja lisää seokseen yhdessä kananmunan kanssa. Pyöräytä tasaiseksi massaksi ja siirrä massa toiseen kulhoon. Sekoita lopuksi esim. haarukalla joukkoon manteli- ja korppujauhot. Anna taikinan maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

Voitele leivinpaperi kevyesti öljyllä ja pyöritä kalamassasta pullia pellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla kuuden minuutin ajan.

Sekoita glaseerauskastikkeen ainekset keskenään.

Sudi lohipallot glaseerauskastikkeella, ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja laita pullat takaisin uuniin vielä 10 minuutiksi.

Tarjoile jäljelle jäänyt glaseerauskastike dippikastikkeena.

Seesamipaahdetut tankoparsat
500 g vihreää tankoparsaa
0,5 rkl paahdettua seesamiöljyä
1 tl vaaleita seesaminsiemeniä
1 tl tummia seesaminsiemeniä
merisuolaa
mustapippuria

kastike:
4 rkl japanilaista soijakastiketta
2 tl paahdettua seesamiöljyä

Leikkaaparsoista puumaiset kannat pois.Levitä parsat leivinpaperin päälle uunipellille, pirskottele päälle seesamiöljyä ja pyörittele parsat öljyssä. Ripottele seesaminsiemenet parsojen pinnalle ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuutin ajan niin, ettäparsathieman pehmenevät, mutta säilyvät napakoina.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja pirskottele kastiketta uunista tulleiden parsojen päälle. Tarjoile jäljelle jäänyt kastike parsojen kera.

2 kommenttia:

  1. Nyt kyllä merkkaan tämän ohjeen to do -listalleni, näyttää niin hyvälle. Kai tuosta saa massan sauvasekoittimellakin siinä missä blenderilläkin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Eiköhän tuo sauvasekoittimellakin onnistu ihan hyvin. Jos olet suolaisen ystävä, niin kalataikinaan voi lisätä hieman suolaa tai enemmän tamarisoijakastiketta.

      Poista