8. heinäkuuta 2015

Vietnam-henkinen grilliporsasnuudelisalaatti


Olemme ihastuneet Vietnamin makuihin, vaikkei sinne olla päästy reissaamaankaan (vielä!). Blogia seuranneille on myös selvää, että olemme tykästyneet vartaassa hitaasti grillattuun porsaanniskaan. Nämä kaksi innostusta yhdistämällä saa loihdittua mitä maukkaimman Vietnam-henkisen grilliporsasnuudelisalaatin!

Vietnam-henkinen grilliporsasnuudeli
1 kg porsaankassleria

marinadi:
1 punainen chili
1 yksikyntinen valkosipuli
3 cm inkivääriä
7 kaffirlimetinlehtiä
1 limetin mehu ja kuoriraaste
1 dl vaaleaa soijakastiketta
1 rkl mustaa riisiviinietikkaa
1 rkl vaaleaa riisiviinietikkaa

kastike:
2 valkosipulinkynttä
1 punainen mieto chili
2 rkl limemehua (1 limetti)
3 rkl kalakastiketta
3 rkl vaaleaa riisiviinietikkaa
2 rkl täysruokosokeria
1 1/2 dl vettä

muut lisukkeet:
150 g valkoretikkaa tikkuina
3 porkkanaa tikkuina
ho fan -nuudeleita
150 g ruskeita busashime-sieniä (shimeji)
nippu tuoretta korianteria riivittynä
nippu thai-basilikaa riivittynä
5 kevätsipulia ohuina viipaleina

Valmista ensin marinadi. Hienonna chili ja raasta valkosipuli ja inkivääri hienoksi. Murskaa kaffirlimetinlehdet. Raasta limetistä vihreä kuoriosa ja purista mehu. Sekoita kaikki ainekset marinadiksi ja anna kasslerin marinoitua yön yli jääkaapissa.

Ota possunniska hyvissä ajoin ennen grillausta lämpenemään huoneenlämpöön. Pujota liha vartaaseen ja aseta grilliin. Sujauta lihan alle alumiinivuoka ja lorauta sen pohjalle sentti-pari vettä. Sytytä grillin takapoltin, laita varras pyörimään ja sulje kansi. Kassler on sopivan ylikypsää tarjottavaksi kolmen tunnin kuluttua.

Valmista possun kypsyessä kasike. Hienonna valkosipuli ja chili ja purista limetistä mehu. Sekoita kaikki ainekset keskenään kastikkeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti