13. huhtikuuta 2017

Vesikrassi-pinaattisosekeitto


Mikä on tuo outo valo, joka yrittää varkain hiipiä likaisten ikkunoiden läpi kotiimme, paljastaen talven keskilattiasiivousten laihat tulokset? Kevätaurinkohan se siinä tekee kolttosiaan, saaden aikaan välittömän vimman kaivaa siivousvälinearsenaali esille.

Toisaalta, ehkä menninkäisten kannattaa valmistautua uuteen vuodenaikaan varovasti, ihan vain kalpeasta itsestään aloittaen. Kevään koittaessa kun alkaa tehdä mieli lusikoida lautasilta jotain raikasta ja vehreää. Ei muuta kun rehuja blenderiin ja kauniinvärinen kevätkeitto tulille!

Vesikrassi raikastaa samettisen sileän ja sopivasti kermaisen kasvissopan. Nopeutensa puolesta keitto maistuu pikaisena arkiruokana, mutta kyllähän tätä kelpaisi tarjota alkuruokana vaikka vaativammillekin illallisvieraille!

Vihreä sosekeitto
2 ruukkua vesikrassia
1 ruukku silolehtipersiljaa
100 g babypinaattia
1,5 dl vettä
400 g kreikkalaista jogurttia
2 dl kuohukermaa
2 tl maissitärkkelystä
merisuolaa
mustapippuria

tarjoiluun:
6 hapankorppuviipaletta
6 kevätsipulia
1 cm piparjuurta

Surauta tehosekoittimessa vesikrassi, persilja, pinaatti ja vesi sileäksi tahnaksi. Lisää joukkoon jogurtti ja kerma ja sekoita vielä tasaiseksi. Kiehauta ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Suurusta keitto lisäämällä maissitärkkelys tilkkaan kylmää vettä ja sekoittamalla ohuena nauhana keiton joukkoon.

Rouhi hapankorput karkeaksi rouheeksi esim. morttelissa. Paahda kevätsipuleita öljytilkassa kuumalla pannulla, kunnes ne hieman hiiltyvät ja grillaantuvat. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Raasta piparjuuri hienoksi raasteeksi.

Koristele annokset juuri ennen tarjoilua hapankorppurouheella, kevätsipuleilla ja piparjuuriraasteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti