16. elokuuta 2015

Hummus ja marokkolainen jauhelihapaistos

Tämä resepti on napattu kirjasta Hanna Sumari & pienet suuret reseptit, jonka saimme veljeltäni joululahjaksi. Annos on melko yksinkertainen, mutta mausteidensa ansiosta erittäin maukas, raikas ja jopa hieman yllättävä. Ruoka on myös nopea valmistaa, joten se soveltuu hyvin arkiruuaksikin.

Hummus
400 g säilöttyjä kikherneitä
0,5 dl sitruunamehua
3 rkl vaaleaa tahinia
1 valkosipulinkynsi
1 tl jeeraa
2 rkl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa

Huuhdo ja valuta kikherneet. Purista sitruunasta mehut tehosekoittimeen ja pilko joukkoon valkosipulinkynsi. Lisää joukkoon kaikki loput ainekset ja surauta tahnaksi, notkista tarvittaessa vedellä.

Jauhelihapaistos
2 rkl oliiviöljyä
450 g naudan jauhelihaa
0,5 tl kuminajauhetta
0,5 tl kanelia
0,25 tl cayennepippuria jauhettuna
0,5 tl jauhettua korianteria
0,5 tl jauhettua maustepippuria
0,5 tl suolaa
0,5 dl lihalientä
1 limetti

Murenna jauheliha kuumalle pannulle ja paista se tummanruskeaksi. Ripottele kaikki mausteet sekaan ja sekoita hyvin. Kuumenna lihaliemi ja lisää joukkoon. Kiehuta paistosta miedolla lämmöllä kunnes lihaliemi on imeytynyt. Raasta lopuksi limetin kuori sekaan.

Nostele hummusta lautaselle ja tee hummukseen pieni kuoppa. Lorauta kuoppaan hyvää oliiviöljyä ja nostele jauhelihaa päälle. Koristele paprikajauheella, oliiviöljyllä ja tarjoa parin limelohkon kera.

2 kommenttia:

  1. Täällähän monessa hummuspaikassa tosiaankin laitetaan myös jauhelihaa päälle,yleensä lampaasta tehtyä. Mutta se laitetaan keskelle,niin että hummusta levitetään lautaselle,keskelle kolo ja sinne sitten se liha tai mikä tahansa täyte.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lammas varmasti sopisikin settiin hyvin. Niin se esillepano taisi Sumarin kirjassakin olla, mutta nälkäisten kotikokkien versiossa jauhelihaa tuli ahnehdittua annoksiin vähän reippaammin :)

      Poista